‘Vriend’ wilde foto’s zieke Michael Schumacher voor miljoen pond verkopen

‘Vriend’ wilde foto’s zieke Michael Schumacher voor miljoen pond verkopen

door Michael

Informatie, of in dit geval een foto, is soms meer waard dan… nou, dat is de vraag. Want het had niet veel gescheeld of een zekere ‘vriend’ had de foto’s van de zieke F1-legende Michael Schumacher aan de pers verkocht voor een miljoen pond.

Vriend die in geheim foto's van Michael Schumacher maakte wilde miljoen pond

Negen jaar na het ski-ongeluk van Michael Schumacher is nog steeds weinig concreet bevestigd over zijn gezondheid vanuit de familie. Of beter gezegd: zijn vermogen om met de wereld te communiceren, want sindsdien is Schumacher niet meer in het openbaar verschenen.

Specialisten trokken op verzoek van media allerlei conclusies over zijn gezondheid. Het zuurstofgebrek zou dusdanig zijn geweest in de minuten na het ongeluk, dat er sprake is van onherstelbare hersenschade. Met als gevolg een verlies van spraakvermogen en motoriek.

Voor velen is het uitblijven van een transparante houding over de gezondheid van hun idool wat de nieuwsgierigheid vooral meer voedt.

Maar ongevraagd foto’s maken en publiceren? Het gezonde verstand van de meerderheid begrijpt wel dat dit qua ethiek een brug te ver is.

Publicatie van foto's kwam nooit

Toch dacht iemand ermee weg te kunnen komen. Onder mom van ‘wat zou je doen voor een miljoen?’ wilde een ‘familievriend’ ‘de eerste foto’s van Michael Schumacher sinds het ongeluk’ aan de tabloids verpatsen, zo meldt Express.

De identiteit van de geniepige fotograaf is onbekend, bevestigen de Duitse aanklagers tegen het medium.

En waarom het niet tot de publicatie van de foto’s kwam, dat is vooralsnog onduidelijk.

Ongetwijfeld kleven er de nodige juridische risico’s aan het publiceren, naast de pittige vraagprijs van de foto’s van Schumacher. De legal-afdeling van de Schumachers zou geen langslepend juridisch dispuut schuwen met de uiteindelijke mogelijke uitgevers van de onrechtmatig verkregen foto’s.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk