Ricciardo ontleedt mooiste en zwaarste aan leven Formule 1-coureur

Ricciardo ontleedt mooiste en zwaarste aan leven Formule 1-coureur

door Michael Janiec

pAlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo, heeft onlangs onthuld wat volgens hem geweldigste, en tegelijkertijd het zwaarste is aan Formule 1-coureur zijn.

Ricciardo’s bewogen Formule 1-carrière

De 34-jarige Ricciardo, die een vrij bewogen carrière in de koningsklasse van de sport meemaakt, is inmiddels bezig met zijn dertiende seizoen in de Formule 1.

De Australiër maakte in 2011 zijn debuut bij het team van HRT, wat één van de langzamere auto’s destijds.

In 2013 maakte hij een kleine sprong, naar een team uit het middenveld: Toro Rosso (tegenwoordig AlphaTauri).

Dankzij goeie resultaten in 2013, belandde Ricciardo op pole door het vervangen van Mark Webber, die aan het einde van 2013 een punt zette achter zijn F1-carrière.

Ricciardo's eerste overwinning kwam al tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2014, en zijn eerste pole position tijdens de Grand Prix van Monaco in 2016 waren twee mijlpalen die behaald werden bij de Oostenrijkse renstal.

De periode bij Red Bull blijkt dan ook zijn succesvolste periode als Formule 1-coureur. Ricciardo won nog wel in 2021 op Monza, maar werd in 2022 voortijdig uit zijn contract gekocht door een gebrek aan performance naast Lando Norris.

'Wij hebben één ding gemeen'

Ricciardo beschrijft het mooie en moeilijke aan Formule 1-coureur zijn. Ricciardo was onlangs te gast bij Jimmy Kimmel Live. De Australiër onthulde daarover het volgende:

"Ik denk niet dat er veel sporten zijn waar de marges zo klein zijn. Er is zo ontiegelijk weinig ruimte voor fouten. Dat zorgt voor een geweldige competitie tussen ons als coureurs. Maar daarnaast is er ook een waanzinnige hoeveelheid respect naar elkaar toe, omdat we ons allemaal bewust zijn van de moeilijkheden en opofferingen die we hebben moeten doorstaan om hier te komen. Ondanks de felle competitie, en al onze verschillen, hebben we dus allemaal één ding gemeen.”

Daniel Ricciardo bij Jimmy Kimmel Live

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk