Ricciardo dacht géén seconde aan opgeven: 'Elke ronde als kwalificatie'

Ricciardo dacht géén seconde aan opgeven: 'Elke ronde als kwalificatie'

door Michael Janiec

De zondag moet nog komen en VCARB is aan het beste weekend van het seizoen bezig. Daniel Ricciardo is daarbij verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de zes punten. De Australiër wist zijn P4 uit de sprintkwalificatie dubbel en dwars te verzilveren en kwam als vierde over de streep bij de sprint van de Miami Grand Prix.

Ricciardo moest van ver komen: ronden lang had hij niemand minder dan Carlos Sainz in zijn spiegels. Door Sergio Perez bij de start te verschalken en P3 vast te houden, kon Ricciardo zo een broodnodige buffer opbouwen toen zijn banden nog vers waren. Toen Perez eenmaal vrij gemakkelijk de lijn kon toe-eigenen, wist Ricciardo dat hem één ding te doen stond: de Ferrari-coureur slimmer af zijn.

Daniel Ricciardo ziet geloof in zelf uitbetalen in Miami

Hoe dat vervolgens lukte, vertelde hij met een nog rood hoofd bij Viaplay: "Ik sprintte in elke ronde… ik had geen keuze met Carlos achter mij. Je weet dat ze sneller zijn dus het zou riskant worden. Ik benaderde elke ronde als kwalificatie en hoopte dat de banden het zouden overleven", begon Ricciardo.

Het vertrouwen begon daarna te groeien en Ricciardo vond zijn ritme: "Ik kwam met de ronde uiteindelijk in mijn tempo en de overtuiging dat wij het zouden halen."

Terugkijkend over de lastige paar afgelopen maanden - Ricciardo onthult dat hij nooit de hoop verloor ondanks de uitdagingen: "In de eerste races was ik in een goede plek mentaal, de negatieve spiraal was er nooit en ik bleef de hoop houden dat de resultaten zouden komen."

Sinds de F1 Grand Prix van China mocht de Aussie een ander chassis gebruiken. Het betekende een keerpunt. Maar wat was er dan met de oude aan de hand? 'Hadden ze iets aan het oude chassis gevonden, nee. Maar ik voelde wel iets. Het was niet terug te zien in de data, maar het klikte toen ik het andere chassis kreeg. Soms gaat het om hele kleine percentages als je op dit niveau presteert en daarbij moet je ook 100 procent kunnen voelen om het te laten zien’, aldus Ricciardo.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk