Ricciardo gefrustreerd na Q1 exit in kwalificatie, maar 'P4 voelt als statement'

Ricciardo gefrustreerd na Q1 exit in kwalificatie, maar 'P4 voelt als statement'

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo's weekend in de Grand Prix van Miami was een achtbaanrit: van een zeer respectabele vierde plaats in de Sprint naar een teleurstellende exit in Q1 van de daaropvolgende kwalificatie. Ondanks de tegenslag blijft Ricciardo optimistisch en ziet hij zijn prestaties in de Sprint als een statement naar zijn critici.

Ricciardo: 'Het voelt als een statement'

"Het was, ik bedoel, het is natuurlijk zo leuk om vooraan te vechten," verklaarde Ricciardo, "maar om het dan gewoon vol te houden voor wat we weten dat snellere auto's zijn, het voelt als een statement."

Ricciardo genoot van de kans om te kunnen vechten: "Het is leuk, het is leuk om nog steeds die pit in me te hebben, het is cool. Veel mensen praten graag onzin, dus het is leuk om een paar middelvingers op te steken."

De P4 in de sprint, die hem vijf waardevolle punten opleverde, betekende een belangrijke ommekeer na een uitdagende start van het seizoen. Ricciardo stond qua punten droog sinds de Mexicaanse Grand Prix van vorig jaar, waar hij als zevende over de streep kwam.

"De eerste paar races ging alles wat kon misgaan, mis, dus we hadden gisteren een beetje het gevoel dat we iets konden proberen en ik heb het gevoel dat we daarvan geprofiteerd hebben. Dus ook vanochtend was de start goed, alles ging goed en ik had het gevoel dat het tijd was om te profiteren en ja, om wat lawaai te maken."

Ricciardo na zaterdag van Miami GP

Ricciardo's vreugde was echter van korte duur, want hij werd uitgeschakeld in de eerste heat van de kwalificatie, waardoor hij als laatste zal starten bij de Miami F1 Grand Prix.

Grip op softs ver te zoeken

Ricciardo schreef zijn kwalificatieproblemen toe aan een soortgelijk probleem met de grip op de banden dat teamgenoot Lando Norris eerder in het weekend had: "Ik ben [teleurgesteld]. Ik heb het gevoel dat het een van die situaties was, waarin ik denk dat we niets hadden kunnen doen, omdat ik niet genoeg grip had om aan de ronde te beginnen. Over het algemeen voelde ik mij net als Lando - hoe hij zich gisteren voelde in SQ3. Ik weet niet wat hij daarna zei, maar ik zag zijn ronde en hij ging een seconde langzamer op die softs."

"Je zag hem al glijden bij het uitkomen van bocht 1 en het was een puinhoop, en zo voelde ik me eerlijk gezegd ook. Het voelde niet alsof die tweede set banden me typisch gaf wat het zou moeten geven met een nieuwe Soft, dus ik had het gevoel dat we een beetje gehandicapt waren", vervolgde Ricciardo.

Ondanks de frustraties, blijft Ricciardo vastbesloten om zijn race te redden: "De pace zit in de auto, ik weet gewoon niet wat er gebeurde met die tweede set banden. Het is verkeerd om te zeggen, omdat er geen feiten achter zitten, maar je voelt het als het je niet geeft wat je wil geven, dus daar ligt de frustratie."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk