Ricciardo weigert blessure als excuus te gebruiken na P17 bij USGP

Ricciardo weigert blessure als excuus te gebruiken na P17 bij USGP

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo, die rijdt voor AlphaTauri, liet er geen gras over groeien na zijn teleurstellende comeback in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin. Ricciardo, die terugkeerde op het circuit na vijf races afwezigheid, vanwege een gebroken middenhandsbeentje in zijn linkerhand, eindigde als zeventiende in Austin. Dat werd overigens effectief een P15 na de diskwalificaties van Charles Leclerc en Lewis Hamoilton.

Ondanks de handicap van zijn herstellende hand, weigerde Ricciardo naderhand zijn fysieke conditie de schuld te geven: "De hand is geen excuus. Ik denk dat het goed was. We hebben het goed gedaan met de timing van mijn terugkeer om geen twijfels of excuses te hebben."

Ricciardo's problemen werden nog verergerd, toen zijn auto schade opliep aan het remkanaal door brokstukken, waardoor er aerodynamische balans verloren ging.

Hij overwoog om de AT04-bolide te ‘retiren’, maar hield vol.

Daniel Ricciardo blikt terug op moeizame comeback in Austin

Terugkijkend op de race in Austin uitte Ricciardo zijn frustratie over de beslissing van het team over de pitsstrategie en het daaropvolgende verkeer dat zijn prestaties belemmerde.

"Op sommige momenten ontbrak het ons aan communicatie, maar ik denk dat vooral toen ik eenmaal schade had, niets echt constructief aanvoelde, omdat we met een suboptimale auto werken." 

Daniel Ricciardo

Hij had daarentegen ook vertrouwen in zijn vermogen om de auto te pushen tijdens de training, wat duidt op een positief aspect, ondanks de teleurstellende race.

Vooruitkijkend zag Ricciardo de aankomende snelle opeenvolging van races in Mexico en Brazilië als een kans om zijn raceconditie te verbeteren: "Er zit zeker wat innerlijk vertrouwen in. Maar ik zou zeggen dat ik het volgende week onder raceomstandigheden beter zal doen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk