Rivaal verklapt: ‘Lewis Hamilton klopte bij ons aan voor contract’

Rivaal verklapt: ‘Lewis Hamilton klopte bij ons aan voor contract’

door Michael Janiec

Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, zou de mogelijkheid hebben onderzocht om bij Red Bull Racing en Ferrari te gaan rijden, voordat hij zich uiteindelijk verbond aan een deal van 100 miljoen pond om bij Mercedes te blijven.

De details kwamen naar voren tijdens een interview met Red Bull-teambaas Christian Horner.

Horner: 'Hamilton klopte bij ons aan om naast Verstappen te racen'

Volgens Horner nam een vertegenwoordiger van Hamilton contact op met Red Bull en toonde de Brit interesse in een samenwerking met rivaal Max Verstappen bij het team dat het kampioenschap won.

Daarnaast zijn er naar verluidt gesprekken gevoerd met Ferrari - in tegenstelling tot wat Hamilton en Ferrari's teambaas Fred Vasseur eerder dit jaar daarover beweerden.

"We hebben in de loop der jaren verschillende gesprekken gehad over de komst van Lewis. Ze hebben een paar keer contact opgenomen. De laatste keer, eerder in het jaar, was er een vraag of er interesse zou zijn. Hij heeft ook John Elkann (voorzitter van Ferrari) ontmoet. Ik denk dat er serieuze gesprekken zijn geweest. Maar ik zie Max en Lewis niet samenwerken. De dynamiek zou niet goed zijn. We zijn 100 procent tevreden met wat we hebben."

Horner maakte de identiteit van de tussenpersoon die contact opnam met Red Bull niet bekend, maar speculaties wijzen in de richting van Hamiltons manager, Penni Thow, of mogelijk zijn vader, Anthony.

Hoewel Hamilton er uiteindelijk voor koos om bij Mercedes te blijven, is Horner vastbesloten dat de Britse coureur nooit een Red Bull-overall zal dragen. Dit standpunt heeft geschiedenis: Horner adviseerde Anthony Hamilton jaren geleden om Lewis niet bij McLaren te laten vertrekken.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk