Russell concludeert: "Red Bull kan elke race winnen dit jaar"

Russell concludeert: "Red Bull kan elke race winnen dit jaar"

door Matthijs Bos

George Russell heeft weinig vertrouwen in zijn team, tenminste dat blijkt uit een uitspraak die de Mercedes-coureur doet. Russell denkt namelijk dat het seizoen nu al in handen ligt van Red Bull. Mercedes begon slecht aan het seizoen, Hamilton eindigde op P5. Niet wat we gewend zijn van de oude Mercedes.

Russell ziet Mercedes geen prijzen pakken dit jaar

George Russell is nu al bereid om zijn seizoen op te offeren. Hij ziet namelijk dat Red Bull zo maar elke wedstrijd kan gaan winnen

"Ze zouden elke race dit seizoen moeten winnen, dat is mijn gok. Met de prestaties die ze hebben, zie ik niemand een uitdaging aangaan. Ze hebben het momenteel makkelijk, ze kunnen doen wat ze willen."

George Russell

Volgens Russell heeft Red Bull alleen concurrentie op zaterdag, Ferrari is namelijk sterk in de kwalificatie, maar op racetempo heeft Red Bull een groter voordeel, dus de grootste kansen. Russell eindigde in Bahrein achter zijn team en landgenoot Hamilton, Hamilton reed 50 seconden achter Verstappen. Groot is de kans niet dat Mercedes gelijkwaardig wordt aan het dominerende Red Bull denkt Russell.

"We zijn hier om te winnen en we willen natuurlijk elk resultaat optimaliseren. Maar als je me de keuze geeft tussen vechten en een kans hebben om races te winnen wanneer dat ook is, versus langzame vooruitgang en nooit die kans hebben, dan kies je natuurlijk voor het pakken van die overwinningen.

"Dus als we enkele races of een deel van een seizoen moeten opofferen om onszelf een kans te geven om een auto te krijgen die kan vechten, of het nu de tweede helft van het seizoen is of zelfs als we naar volgend jaar kijken, dan is dat misschien wat we zullen moeten doen, want het is duidelijk dat we een grote achterstand hebben."

Vertelt Russell aan de media.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk