Toto Wolff: 'Een van de slechtste dagen ooit'

Toto Wolff: 'Een van de slechtste dagen ooit'

door Lysanne

De eerste race van het 2023-seizoen zit erop en Mercedes heeft een zware dag achter de rug. Dit keer niet vanwege porpoising, maar simpelweg omdat het fabrieksteam onvoldoende meekwam. Zowel Lewis Hamilton als George Russell waren geen partij voor de andere topteams en daar is teambaas Toto Wolff niet blij mee.

'Het was alles behalve goed'

Ook al kwamen Lewis Hamilton en George Russel als vijfde en zevende over de finishline in Bahrein bij de eerste race van het seizoen, niemand bij Mercedes was hier echt blij mee. Want na het jaar op jaar winnen van kampioenschappen, ziet het er naar uit dat Mercedes nu een twee jaar ingaat waar ze niet doen voor de F1-wereldtitels.

Tenminste, zo zag het er naar uit na de F1-race die verreden werd in Bahrein.

Toto Wolff voelde zich verslagen en trok al snel een pijnlijke conclusie voor het team. "Dit was een van de slechtste dagen ooit voor het racen. Het was alles behalve goed. We missen snelheid overal waar we maar kijken", vertelde Wolff.

Daarnaast ziet het er naar uit dat de topteams een nieuwe concurrent erbij hebben voor dit seizoen.

"Aston Martin is razendsnel en de Red Bulls zijn zelfs van een andere planeet. Het doet pijn dat ze zo ver voor ons staan. Dit herinnert me aan onze beste jaren, waarin we een seconde voor de rest van het veld stonden."

Toto Wolff

De Mercedes-teambaas enigde zijn verhaal als volgt: " En dat is waar we moeten staan. We moeten keihard aan de slag om terug te slaan en niemand van het team zal de handdoek in de ring gooien. We moeten meer vinden, meer dan we ooit hebben gedaan. Dat kunnen we."

Doordat Leclerc de race niet uitreed, staat Mercedes nu nog wel derde in het constructeurskampioenschap. Onder Aston Martin en een al grote achterstand op Red Bull.

De volgende Grand Prix zal worden verreden op 19 maart in Saoedi-Arabië.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk