Sainz baalt van verloop GP Miami: 'We hadden de race kunnen winnen'

Sainz baalt van verloop GP Miami: 'We hadden de race kunnen winnen'

door Jarlo

Carlos Sainz had het gevoel dat hij de Grand Prix van Miami had kunnen winnen. Volgens de Spanjaard ontbrak het nodige geluk op sommige momenten. Na afloop van de race verklaart Sainz hoe een raceoverwinning precies mogelijk was op het Miami International Autodrome.

Het was duidelijk niet de race van Carlos Sainz in Miami. De Ferrari-coureur startte als derde, maar passeerde met een goede start al snel teamgenoot Charles Leclerc. Bij het uitkomen van bocht één moest hij de blokkerende Sergio Perez vermijden. Dit kostte de Spanjaard gelijk twee posities.

Daar hield het ongeluk voor Sainz echter niet op. In ronde 27 maakte de Spanjaard één ronde voor de safetycar-periode zijn pitstop. Hierdoor liep hij heel ongelukkig een 'gratis' pitstop mis. Ook kreeg Sainz een tijdstraf door contact met Oscar Piastri.

Sainz: 'Hadden deze race daarom kunnen winnen'

Het is volgens Sainz een optelsom van ongelukkige momenten. In gesprek met F1TV vertelt de Spanjaard over zijn 'ongelukkige' race.

"Ik had een hele goede start. Ik lag tweede in bocht één. Vervolgens kwam Checo (Sergio Perez) als een torpedo invliegen waarbij hij ons bijna allemaal mee nam. Ik moest hem ontwijken en daardoor verloren wij een aantal posities. Vanaf dat moment had ik een goed tempo. Als we (voor de pitstop) nog één ronde hadden kunnen verlengen, hadden we deze race net als Lando kunnen winnen. We lagen namelijk op dat moment voor hem (Lando Norris)."

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

Een frustrerende dag voor Sainz

Sainz kan zijn race dan ook maar op één manier samenvatten: 'frustrerend': "Gefrustreerd over de start, gefrustreerd over de safetycar-situatie en gefrustreerd over Oscar omdat hij ons van de baan reed en we contact maakten. Ik. moest agressief zijn om in te halen, want dit weekend hadden we om de een of andere reden moeite om in te halen. Toen ik hem eindelijk voorbij was had ik een goed tempo, maar op dat moment was het al te laat om in te lopen," aldus

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk