McLaren komt met statement na controversieel besluit in Miami

McLaren komt met statement na controversieel besluit in Miami

door Jarlo

Er was tijdens en na afloop van het raceweekend in Miami ophef over het team van McLaren. De Britse renstal had afgelopen weekend een bijzondere gast in hun pitbox. Niemand minder dan Donald Trump mocht de race aanschouwen vanuit de garage van McLaren. Dit schoot bij een aantal mensen in het verkeerde keelgat. Het team komt daarom nu met een statement naar buiten.

Donald Trump had voor zijn bezoek aan de Grand Prix van Miami in eerste instantie hele andere plannen. Zo was de voormalig President van Amerika van plan om een paddocksuite af te huren, speciaal om een verzamelingsactie te starten voor bepaalde politieke doeleindes. Dit verzoek werd echter door de FIA geweigerd.

Desondanks was de 77-jarige Trump aanwezig bij het race-evenement in Miami. Zo keek Trump vanuit de McLaren-pitbox toe hoe Lando Norris zijn allereerste Formule 1-overwinning in de wacht sleepte.

McLaren komt met statement omtrent Trump

Toch kwam er boven deze overwinning een donkere wolk te hangen. Zo zijn er een aantal mensen niet blij met het feit dat McLaren het verblijf van de president heeft geaccepteerd. Zeker nadat bekend werd wat Trump van tevoren van plan was met zijn bezoek aan het evenement.

Het team voelde zich uiteindelijk genoodzaakt om met een statement naar buiten te komen. Dit statement luidde als volgt:

"McLaren is een niet-politieke organisatie, maar we erkennen en respecteren ook het ambt van president van de Verenigde Staten. Toen het verzoek werd gedaan om onze garage op de racedag te bezoeken, hebben we dat samen met de president van de FIA en de CEO's van Liberty Media en Formule 1 geaccepteerd. We waren vereerd dat McLaren Racing was gekozen als vertegenwoordiger van de Formule 1, wat ons de kans gaf om de techniek van wereldklasse die we in de autosport brengen, te laten zien."

Statement McLaren omtrent verblijf Donald Trump

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk