Carlos Sainz deelt update na geruchten over oplopen blessure

Carlos Sainz deelt update na geruchten over oplopen blessure

door Matthijs Bos

Carlos Sainz heeft in aanloop naar de Grand Prix van Monaco een blessure opgelopen, maar meldt inmiddels dat hij fit genoeg is om te rijden dit weekend. De Ferrari-coureur deed mee aan een benefiet voetbalwedstrijd, na afloop ging de Spanjaard met verband van het veld af.

Sainz niet aanwezig in Monaco?

Aankomend weekend is de Grand Prix van Monaco, en daarom ook dat er een traditionele benefietwedstrijd werd georganiseerd, waaraan verschillende Formule 1 coureurs meededen. Charles Leclerc, Fernando Alonso en Pierre Gasly deden ook mee aan de wedstrijd, die geld inzamelt voor een goed doel voor kinderen.

Na afloop van de wedstrijd liep Sainz met verband om zijn rechterbeen, waarna gelijk het gerucht ging dat de Spanjaard niet meer kon deelnemen aan de Grand Prix van het komende weekend.

Die twijfel werd snel weggenomen, nadat er bekend werd gemaakt dat het niets meer was dan een gekneusd dijbeen. F1-journalist Giuliano Duchessa bevestigde dat de blessure niet ernstig is. "Eerder bekend dan verwacht, gelukkig was het slechts een kneuzing voor Carlos. Alles lijkt in orde," twitterde hij.

Sainz heeft inmiddels via Instagram het verlossende woord gegeven over zijn vorm: "Ik wilde even laten weten dat ik goed ben en helemaal klaar ben om dit weekend in Monaco te racen. Wat er gisteren gebeurde was gewoon een contact tijdens de traditionele voetbalwedstrijd voor het goede doel, maar het was geen blessure. Ik heb genoten van het voetballen zoals ik altijd doe en kijk nu echt uit naar het weekend."

Ook Leclerc kwam na anderhalve minuut lelijk ten val, hij belandde met zijn gezicht op de grond, maar voor de Monegask is 'zijn' GP niet in gevaar.

De coureurs van Ferrari hopen op meer geluk als ze dit weekend in Monaco weer achter het stuur van hun SF-23 kruipen. Leclerc heeft een verschrikkelijk record in zijn thuisrace en is gehinderd door verschillende tegenslagen die hem tot nu toe hebben verhinderd om te winnen in de beroemde straten van Monaco.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk