Sainz droomt van Spaans podium in Spanje: 'Zou groots zijn'

Sainz droomt van Spaans podium in Spanje: 'Zou groots zijn'

door Matthijs Bos

Ferrari kende geen beste start in 2023. Merendeel van de circuits waren stratencircuits, daarom dat veel van de tussentijdse updates niet helemaal lekker uit de verf kwamen. Sainz denkt dat er bij de aankomende Grand Prix in Spanje veel kan veranderen.

Sainz heeft zijn hoop gevestigd

Na het wegvallen van de thuisrace, de GP van Emilia-Romagna, bood Monaco in theorie een kans. Maar ook in Monaco ging Max Verstappen er fluitend met de overwinning vandoor. Toch hoopt Sainz stiekem dat er in Spanje een Spaanse zege kan ontstaan. Fernando Alonso, de Spaanse Aston Martin coureur, komt steeds dichter bij zijn eerste zege bij het team van Aston Martin. Sainz denkt dat Spaans succes in Spanje een heel nobel doel is.

“Dat zou groots zijn, al helemaal als één van ons op de bovenste trede staat. Ik denk dat mensen wild zullen worden als één van ons daar staat. Ook een dubbel podium voor ons beiden zou ik zien als een sterke dag voor Spanje op eigen bodem.”

Carlos Sainz

Wil Sainz dit zien gebeuren, dan moet het wel erg meezitten. Zo moet Verstappen een dure fout maken in bijvoorbeeld de kwalificatie. En dan is het nog de vraag of hij niet alsnog weet te winnen. Op snelheid, zoals het er voor Red Bull nog steeds uit ziet nu, gaat het namelijk waarschijnlijk niet gebeuren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk