Leclerc bagatelliseert prestaties Ferrari: 'Minder erg dan het lijkt'

Leclerc bagatelliseert prestaties Ferrari: 'Minder erg dan het lijkt'

door Matthijs Bos

Dat er veel gemopperd kan worden bij Ferrari is geen mysterie meer. Coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn niet al te positief over hun team. Volgens teambaas Fred Vasseur is veel van de kritiek vanuit 'the heat of the moment'.

Leclerc nog niet zeker over SF23

Het beeld van Ferrari wordt slechter geschetst dan dat het er daadwerkelijk aan toe gaat. Vaak zijn het de coureurs die klagen, wat begrijpelijk is als je de race verliest door falen van je team. Ferrari gaat steeds beter presteren, met af en toe een foutje, toch wordt Leclerc gevraagd om realistisch te zijn over de auto. “Het is uiteraard een teleurstellende start van het jaar voor ons.”

"We kwamen hoopvol uit vorig seizoen. We finishten toen tweede in het coureurs- en constructeurskampioenschap, we hadden de juiste focus en hoopten dat we het kampioenschap gingen halen dit jaar. Uiteindelijk zijn we juist verder weg dan dat we waren. Ja, het lijkt groter dan hoe het binnen het team aanvoelt, maar we kunnen ons nergens achter verschuilen.” 

Charles Leclerc

Of Ferrari en Leclerc zich weten terug te knokken naar de top is nog de vraag. Het lijkt erop dat er eerst wat vertrouwen opgebouwd moet worden om weer mee te kunnen doen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk