Sainz houdt zijn opties open voor 2025: 'Mijn naam wordt aan alles gekoppeld'

Sainz houdt zijn opties open voor 2025: 'Mijn naam wordt aan alles gekoppeld'

door Ayla Huiberts

Silly season is in volle gang en eind dit jaar verlopen de contracten van meerdere coureurs. Daarnaast heeft de transfer van Lewis Hamilton de coureursmarkt volledig opgeschud. Dit heeft ervoor gezorgd dat in ieder geval één persoon zonder stoeltje zit in 2025: Carlos Sainz. We weten nog niet wat we van hem kunnen verwachten in de toekomst, maar de Spanjaard is er in ieder geval nog niet druk mee bezig.

Eind dit jaar verloopt het contract tussen Scuderia Ferrari en de Carlos Sainz. Hij moet plek maken voor de zevenvoudig wereldkampioen, die na elf jaar het team van Mercedes zal verlaten.

Kort na de aankondiging van zijn vertrek, liet Carlos Sainz weten dat er snel meer informatie over zijn toekomst bekendgemaakt zou worden. Dit bleek dus niet over een mogelijke transfer te gaan naar een ander team, want de Ferrari-coureur is nog altijd op zoek naar een nieuwe stoeltje.

Er wordt veel gespeculeerd over Audi, Red Bull en Mercedes. Eerder deze week in Bahrein werd Carlos Sainz Sr. al gespot met Christian Horner, Helmut Marko en Adrian Newey. Verder werd Sergio Pérez gezien met Toto Wolff. Zouden de drie coureurs een switch met elkaar doen? Wie weet, schijn bedriegt.

Ferrari wil Sainz niet betrekken bij toekomstplannen

Sainz Jr. houdt zich niet bezig met de geruchten en sluit nog niks uit. Daarnaast richt hij zich volledig op het aankomende seizoen en wil hij maximaal presteren met Ferrari.

“Mijn naam is nu aan alles gekoppeld, niet alleen aan Audi of Mercedes, want realistisch gezien praat ik met iedereen en bekijk ik al mijn opties.”

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

Aangezien de Spanjaard niet in 2025 zal rijden voor de Scuderia, zal hij ook niet betrokken zijn bij de ontwikkeling van de auto voor dat jaar. “Het is duidelijk dat ik me niet zal focussen op de ontwikkeling van de auto, want ik ga er volgend jaar niet mee rijden en ze zullen niet willen niet dat ik betrokken ben voor de toekomst”, vertelt Sainz aan de media.

Wel wordt er nog samengewerkt om zoveel mogelijk races te winnen dit jaar. Sainz is gemotiveerd en wil alles halen uit zijn laatste jaar bij Ferrari.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk