Samenvatting F1 VT2 Monaco GP: Leclerc favoriet pole, reactie concurrentie ontbreekt

Samenvatting F1 VT2 Monaco GP: Leclerc favoriet pole, reactie concurrentie ontbreekt

door Michael Janiec

Charles Leclerc kende ook bij de tweede vrije training geen gelijke, de Monegaskische Ferrari-coureur domineerde de tijdlijst in de late middag. Met de solide vrijdag op zak is Leclerc voorlopig de favoriet voor pole position. En al helemaal als Red Bull Racing er niet in slaagt om weer een flinke stap te zetten richting de kwalificatie...

Pole tijd uit 2023 vroeg achterhaald

De zoektocht naar rondetijden is onverminderd doorgegaan in de tweede training. En het zelfvertrouwen tanken, dat is vroeg in de sessie weer het domein van Charles Leclerc. De Ferrari-coureur lijkt op elke band snel dit weekend, de 1:11.278s die hij noteert, is alweer sneller dan de pole van vorig jaar.

Op die band is de 'thuisheld', die nog steeds in Monaco moet winnen, zo een halve seconde sneller, dan wie dan ook halverwege de sessie. En in het bijzonder: sneller dan Max Verstappen.

Pitbox in... pitbox uit... nog een keer dan maar. Uit de muren blijven gaat daarbij maar net goed wederom. Het is nog steeds zoeken bij Red Bull.

Leclerc zit dan nog altijd in de zone en zoekt waar de limiet zit. Het contrast tussen hem en de titelverdediger is daarbij onverminderd groot.

Hoe erg Leclerc in de zone zit, bewijst teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard moet bijna zeven tiende toegeven op Leclerc en heeft daar beduidend lastig mee. Een tweede poging levert namelijk een nagenoeg dezelfde ronde tijd op als zijn vorige.

Rest of the best...

In de slotminuten van de training is Verstappen teruggezakt naar de vierde plek, nog altijd een halve seconde langzamer dan Leclerc.

Hoewel niemand zich echt lijkt te kunnen meten met Leclerc op deze vrijdag, dreigt Verstappen juist opgeslokt te worden door de voorhoede. De hele top-tien zit voorlopig binnen een seconde en ongeveer halverwege, achter Hamilton en Alonso, vinden wij dus Verstappen.

Red Bull staat erom bekend van de vrijdag op zaterdag nog een grote stap te kunnen zetten. En die zal ook nodig zijn, want anders is de pole en daarmee de winst zo goed als uit zicht. Genoeg is het namelijk nog niet.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk