Sebastian Vettel: "Had graag een betere auto gehad"

Sebastian Vettel: "Had graag een betere auto gehad"

door Cas Zeeman

Sebastian Vettel vertrekt na dit seizoen uit de Formule 1. De Duitse routinier is bezig aan de laatste vier wedstrijden van zijn carrière, en vertelt tegen Motorsport-total dat hij uitkijkt naar zijn pensioen. Hoewel Vettel één van de meest succesvolle coureurs op de grid is, is het Vettel de afgelopen jaren niet gelukt zijn Red Bull-successen te evenaren.

Vettel: "We hadden graag wat sneller willen zijn"

De realiteit voor Vettel is dat het de afgelopen seizoenen, zowel bij Ferrari als Aston Martin, behelpen was. Bij Ferrari kon hij niet meekomen met Charles Leclerc, en bij Aston Martin schommelt de Duitser voortdurend achterin het veld. Hoewel er gestaag wat verbetering is gekomen binnen de resultaten van het team waardoor de renstal nu serieus kans maakt op de zesde plek bij de constructeurstitel, is dat voor Vettel geen reden om te blijven.

"Het is natuurlijk geen geheim dat we in die twee jaar graag wat sneller hadden willen zijn, en een betere auto hadden willen hebben. Maar gelukkig wordt het langzaamaan beter, en kunnen we strijden om de zesde plek bij de constructeurs". Op de vraag om als testcoureur aan te blijven voor het team, antwoordt Vettel stellig "nee".

Vettel kijkt uit naar het einde

Vettel klonk aan het einde van de Japanse GP emotioneel over de boordradio, en sluit niet uit dat dat na het einde van de GP in Abu Dhabi, zijn laatste race, ook gebeurt. Echter geeft hij wel aan zin te hebben in zijn pensioen: "Ik kijk erg uit naar het einde. Het is helemaal niet zo dat ik nu een hekel heb aan de Formule 1, maar het is mooi geweest. Ik heb de beslissing weloverwogen genomen, en kijk nu vooral uit naar wat er komen gaat", aldus de 35-jarige Duitser.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk