Sergio Perez in details over contractgesprekken en Max Verstappen als 'motivator'

Sergio Perez in details over contractgesprekken en Max Verstappen als 'motivator'

door Michael Janiec

Sergio Perez heeft onlangs gesproken over zijn contractverlenging bij Red Bull Racing en onthulde de uitdagingen die de lopende gesprekken met zich meedroegen te midden van de hectische Formule 1-kalender. Ook sprak de RBR-coureur over de motivatie erachter in relatie tot teamgenoot en drievoudig (regerend) wereldkampioen Max Verstappen.

De Mexicaanse coureur, die in 2021 bij Red Bull plaatsnam, tekende een meerjarig contract vooraf aan de Grand Prix van Canada. Het is zijn derde contract bij het team uit Milton Keynes en zou hem verzekeren van een zitje in 2025 met de optie op een verlenging in 2026.

Perez: contractonderhandelingen afleiding voor mij en team

Perez gaf toe dat het onderhandelingsproces hem behoorlijk heeft afgeleid: "Ik denk dat je, zoals bij elke onderhandeling, altijd een proces moet doorlopen, wat niet altijd even leuk is om te doen tussen de races door, waar alles op rolletjes loopt", vertelde Perez aan de media.

"Dus het is heel fijn om deze afleiding voor het team en voor mezelf uit de weg te ruimen, zodat we ons kunnen richten op pure prestaties. En ik denk dat dat het beste is voor ons team", vervolgde de Mexicaan.

De timing van de contractaankondiging deed de wenkbrauwen fronsen, omdat die volgde op twee teleurstellende weekenden in Imola en Monaco. De problemen continueerden echter in Montreal, waar Perez in het eerste deel van de kwalificatie voor de tweede opeenvolgende race werd uitgeschakeld. Ook in Canada, net als Monaco, viel Perez vervolgens uit door eigen toedoen.

Ondanks deze tegenslagen, blijft Perez optimistisch over zijn toekomst bij Red Bull nu de onderhandelingen zijn afgerond: "Ik hoop dat ik mijn aandacht weer volledig kan richten op resultaten op de prestaties."

'Samen nieuwe reglementen ingaan mooiste dat er is'

De structuur van Perez' nieuwe contract komt, in tegenstelling tot wat initieel beweerd werd, met een kanttekening: het is een 'één-plus-één' deal in plaats van een tweejarige verlenging.

Perez wilde aanvankelijk een tweejarige overeenkomst, maar ging akkoord met het compromis en benadrukt de voordelen van continuïteit: "Er zijn een aantal geweldige teams die veel vooruitgang boeken en wij moeten hetzelfde doen. Ik denk dat het altijd geweldig is om betrokken te zijn bij de overstap naar nieuwe reglementen. Als de reglementen gaan veranderen en je maakt deel uit van dat team, dan ben je daar al mee bezig, geef je hier en daar wat ideeën en dat is echt iets heel moois om te hebben, om daar deel van uit te kunnen maken."

Naast Verstappen racen een motivator

Perez ging ook in op de unieke uitdagingen inherent aan de teamgenoot zijn van Max Verstappen en onderstreepte hoe zijn prestaties anders kunnen worden gezien zodra hij naast een andere coureur zou rijden: "Ik denk dat je bij andere coureurs, die hier zijn geweest, hebt gezien hoe moeilijk het is. Ik denk dat Red Bull in dat opzicht anders is dan elk ander team. Mentaal vergt het alles van je en je moet mentaal heel sterk zijn om de druk aan te kunnen die er altijd is bij dit team."

Perez erkende dat Verstappen, die de afgelopen drie WK’s won en momenteel aan de leiding gaat in het klassement, de lat hoog legt. Het vergt veel mentale gehardheid om naast Verstappen te rijden: "Je hebt een referentie, waarbij je op dit moment de beste coureur op de grid naast je hebt en hij presteert op zo'n hoog niveau, één met de auto... Als je naar een ander team zou gaan en een andere teamgenoot zou hebben, zou je er al heel anders uitzien", vertelde Perez aan RACER.

Desondanks vindt Perez juist motivatie in de uitdaging om naast Verstappen te racen: "Het is wat ik geweldig vind op dit punt van mijn carrière, de uitdaging. Elke dag is een nieuwe uitdaging en je blijft leren, je blijft groeien en ik wil het allerbeste doen voor dit team. Deze uitdaging met Max teamgenoot is wat me echt motiveerde om door te gaan, want het is een enorme uitdaging."

'Paar andere opties buiten, maar blijf liever bij team'

Ook onthulde Perez dat hij mogelijkheden had om in 2025 naar een ander team te gaan, maar dat hij ervoor koos om bij Red Bull te blijven: "Ik had een paar opties buiten het team, maar voor mij was het belangrijkste streven om bij het team te blijven. Ik ben echt gelukkig. Ik geniet echt van het werken met de groep ingenieurs, met de groep monteurs, iedereen gaat er helemaal voor en geeft alles. Ik ben superblij dat we deze reis samen kunnen voortzetten en ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Ik zou het geweldig vinden om mijn carrière bij dit team af te sluiten."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk