Shovlin over op comeback zinnende Hamilton: 'Weten wat hij kan'

Shovlin over op comeback zinnende Hamilton: 'Weten wat hij kan'

door Lysanne

Lewis Hamilton begint in 2023 alweer (!) aan zijn elfde seizoen voor Mercedes. Als er in laatste jaren één ding opgevallen is, dan is het de manier hoe de coureur zich ontwikkeld heeft. Technisch directeur van Mercedes, Andrew Shovlin, kan dat met zekerheid beamen.

De ontwikkeling van Hamilton bij Mercedes

De Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton nam in 2013 zijn plek bij Mercedes en is sindsdien niet meer weg te denken bij het team. Hij wilde één ding: zichzelf en zijn team een wereldtitel brengen. En dat lukte.

Toch is er ondertussen een groot verschil tussen de coureur die met een paar overwinningen binnen kwam én de man die ondertussen zeven wereldtitels op zijn naam heeft staan. In een interview met Motorsport.com, geeft Shovlin zijn kijk op de ontwikkeling van de coureur. "Als je de auto kunt krijgen waar hij moet zijn, weten we heel goed waartoe hij in staat is. En ja, we hebben lang genoeg met elkaar samengewerkt om alle nodige gesprekken te kunnen voeren."

"Ik werk nu al heel lang met Lewis en hij is een coureur die echt een indrukwekkend gevoel heeft voor wat de auto doet."

Andrew Shovlin

"Lewis steekt als coureur enorm veel moeite in het zoeken naar waar die voorsprong vandaan komt. Dat constante zoeken maakt hem bij nieuwe seizoen ingaan een nog betere coureur. Het komt ook gewoon voort uit zijn liefde voor winnen."

Meest verbeterd in...

Andrew Shovlin vindt dat Hamilton zich het meest verbeterd heeft in tijdmanagement. Maar ook in hoe hij als coureur nog meer uit zijn auto weet te halen. "Ik denk dat het mechanisme, waarmee hij altijd op zoek is naar verbetering er altijd is geweest, het verschil is. Dat hij zich heeft gerealiseerd hoeveel meer hij uit het team kan halen om die leer- en verbeterfase te helpen. "

"En dat is het punt - hij voelt zich steeds meer op zijn gemak en thuis in het team. Lewis is zelfverzekerd en blij om met verschillende mensen over verschillende gebieden te praten. Hij maakt gewoon effectiever gebruik van de bron", vertelde Shovlin tegen Motorsport.com.

“Maar uiteindelijk, als hij een gebied vindt waarvan hij denkt dat hij er niet goed genoeg in is, lost hij dat gewoon op door hard te werken.

Andrew Shovlin

“De hoeveelheid werk die een coureur tegenwoordig buiten de auto moet doen - het huiswerk - die werkdruk is hoger dan ooit. En heel vaak zie je dat Lewis een van de laatste coureurs is die, zo niet de laatste, de paddock verlaat. Hij gaat dan door totdat hij echt alles duidelijk gekregen heeft", aldus Shovlin.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk