Vastgoedmiljonair sleept Nyck de Vries voor de rechter

Vastgoedmiljonair sleept Nyck de Vries voor de rechter

door Lysanne

Vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst sleept de Nederlandse Formule 1-coureur Nyck de Vries voor de rechter. Volgens Schothorst zou De Vries zich niet gehouden hebben aan de afspraken die waren vastgelegd in een overeenkomst, de coureur ontkent het.

Naar de rechter

Het Financieel Dagblad meldt dat het investeringsbedrijf van Schothorst, Investrand, Formule 1-coureur Nyck de Vries voor de rechter sleept. De vastgoedmiljonair zou De Vries 250.000 euro geleend hebben om zijn Formule 2-contract rond te krijgen, terug in 2018. Nu beweert Schothorst dat Nyck 'stelselmatige informatie' heeft achtergehouden, hiermee zouden de afspraken in het contract geschonden zijn.

Bij de lening van De Vries, zou er een rentepercentage van drie procent afgesproken zijn. Ook had De Vries ermee ingestemd om 50 procent van de inkomsten van coureur af te staan die hij zou verdienen met zijn activiteiten in de Formule 1. Maar als hij eind 2022 nog geen vaste Formule-1 stoel zou hebben, zou deze lening worden kwijtgescholden.

Nyck ontkent schending contract

Nyck de Vries heeft in de afgelopen jaren totaal 190.000 euro terugbetaald aan de vastgoedmiljonair. Omdat zijn contract met AlphaTauri pas per 1 januari 2023 inging, was de coureur ervan overtuigend dat de lening, volgens de afspraak, zou worden kwijtgescholden.

Hier is Jeroen Schothorst zelf het er niet mee eens. Hij vindt dat de coureur belangrijke informatie over zijn contracten en verdiensten heeft achtergehouden en eist daar nu openheid over. Als De Vries niet akkoord zou gaan, zouden er mogelijk dwangsommen zijn kant op komen.

De AlphaTauri-coureur ontkent alles en zegt dat hij alle informatie gegeven heeft. Toch verteld zijn advocaat dat er meer speelt. "Uit alles blijkt dat Investrand niet kan verkroppen dat De Vries in seizoen van 2023 coureur in de Formule 1 is geworden, en niet in het laatste jaar van de overeenkomst", vertelde Jeroen Bedaux, de advocaat van De Vries.

Ook zou Nyck een aanbod van Schothorst hebben afgewezen om zijn Formule 1-manager te worden voor zijn eerste jaar.

De Amsterdamse rechtbank doet begin februari uitspraak over de zaak.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk