De verrassende startopstelling van Grand Prix Singapore 2023

De verrassende startopstelling van Grand Prix Singapore 2023

door Michael Janiec

Met het vooruitzicht van een startgrid in Singapore, waarbij er eindelijk een ander F1-team dan Red Bull Racing kan winnen (of beter gezegd: andere coureur dan Max Verstappen), is er voorhand aan onvoorspelbaarheid geen gebrek. Je hoeft maar één blik te werpen op de relatief ongewone startopstelling voor de GP van Singapore en je weet genoeg.

Beste kans voor rivalen Red Bull Racing om race te winnen in 2023?

Na een zeer lastige vrijdag, wist Red Bull Racing weinig terrein goed te maken op zaterdag. En de afstelling, waarmee de kwalificatie aangevangen werd, die bleek ook nog eens een stap in de verkeerde richting. Met een schamele P11 (Verstappen) en P13 (Sergio Perez) als startplek en ook wel de ontnuchterende realiteit.

Hoewel de wonderen nog niet de wereld uit zijn, zoals Red Bull en Verstappen dit jaar wel bewezen hebben, zet het dramatische kwalificatieresultaat de deur wagenwijd open voor een overwinning door een Ferrari of een Mercedes. Beide teams schopten het tot de snelste vijf in Q3 en vangen daarmee de GP van Singapore aan met de strategische opties van twee auto's die in theorie kunnen meedingen voor de winst.

Hoewel Lando Norris (start vanaf P4) en Fernando Alonso (start vanaf P7) niet vergeten moeten worden, zullen zij het deels ook moeten hebben van enig geluk - of juist pech elders dus.

Dat beide Haas-coureurs in de top-tien starten verdient een vermelding tenslotte. Liam Lawson eigenlijk des te meer, de AlphaTauri-debutant is als enige uit het Red Bull-kamp te vinden bij de voorste tien en blijft daarmee imponeren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk