Guenther Steiner stapt naar rechter: onenigheid met Haas over bonussen en beeldrecht

Guenther Steiner stapt naar rechter: onenigheid met Haas over bonussen en beeldrecht

door Michael Janiec

Guenther Steiner heeft een rechtszaak aangespannen tegen Haas F1, de in Italië geboren techneut beweert dat het Amerikaanse team hem onbetaalde commissies verschuldigd is en onterecht profiteert van zijn imago.

De kern van de rechtszaak draait om twee claims. Ten eerste beweert Steiner dat Haas zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen door commissies in te houden voor de periode tussen 2021 en 2023.

Steiner wil geld zien van Haas F1

Uit rechtbankdocumenten blijkt dat het contract van Steiner voorzag in jaarlijkse uitbetalingen op basis van de prestaties van het team in het voorgaande seizoen. Maar ondanks zijn bijdragen aan de vooruitgang van het team, blijft een specifiek (geredigeerd) bedrag onbetaald. Deze vermeende contractbreuk vormt een belangrijk aspect van de rechtszaak.

Ten tweede beschuldigt Steiner Haas van ongeoorloofd gebruik van zijn naam en imago voor commerciële doeleinden. Dit omvat de doorverkoop van merchandise met zijn beeltenis en de exploitatie van zijn aanwezigheid in de media zonder zijn toestemming of compensatie.

De populariteit van Steiner steeg explosief na zijn optredens in de Netflix-serie “Drive to Survive”, waardoor hij een herkenbaar figuur werd in de F1-paddock. Hij beweert dat Haas munt slaat uit deze nieuw verworven roem zonder enige financiële compensatie te bieden.

De rechtszaak benadrukt dat Haas aanzienlijk heeft geprofiteerd van Steiner's leiderschap, ervaring en gevestigde connecties binnen de sport door de jaren heen. Steiner beweert dat de huidige acties van het team een schending zijn van hun contractuele overeenkomst en een inbreuk op zijn beeldrechten.

Hoewel Haas het recht heeft om het contract van Steiner niet te verlengen, stelt de rechtszaak dat het inhouden van verdiende commissies en het uitbuiten van zijn imago voor financieel gewin zonder de juiste toestemming duidelijke schendingen zijn van hun eerdere overeenkomst.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk