Stelling: ‘Las Vegas Grand Prix is een blijver op F1-kalender’

Stelling: ‘Las Vegas Grand Prix is een blijver op F1-kalender’

door Michael Janiec

Na een bewogen Las Vegas Grand Prix-weekend ook ten prooi gevallen aan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen, is het tijd om bij jullie na te gaan hoe het allemaal beviel. En om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen: is de GP van Las Vegas een blijver op de Formule 1-kalender of niet?

‘Las Vegas Grand Prix is een blijver op F1-kalender!’

Eens

Voorbij de stroeve start op de vrijdag, gevalletje wet van Murphy, maakten de zaterdag en zondag en hoop goed.

Vooral de Grand Prix zelf mag alvast in de top-drie van meest vermakelijke races in 2023. Verschillende strategieën, veel inhaalacties, een degelijke spanningsboog, gevechten voor leiding en podium - niets mis mee!

Hoewel de stelling daarmee wel beantwoord is, mag er gerust bij vermeld worden dat de algehele show op de unieke locatie, maar bovenal de race (en circuit zelf), gewoon geleverd heeft. Met oog op 2024, is de terugkeer in Las Vegas dan ook iets om echt naar uit te kijken.

Oneens

Hoe mooi het allemaal ook lijkt: je veegt er niet opeens de smet mee weg na een ronduit dramatische opening op vrijdag. Ronduit Formule 1-onwaardig eigenlijk. Onprofessioneel en ook nog een dikke middelvinger naar de aanwezige fans.

Dat het vooral om de show draait in Las Vegas en niet om het racen - het putdeksel-incident is koren op de molen voor die bevinding.

En als purist, die de F1 echt liever ziet racen op rasechte circuits, is het alsnog beter als de Formule 1 de eigen ziel niet zo in de Verenigde Staten verkoopt voor kapitaal, maar meer inzet op hetgeen wat meer stookt met het DNA van F1: het racen zelf en de bijhorende Europese roots.

Nou, wat denken jullie na het eerste volledige Grand Prix-weekend in Las Vegas? Is het een blijvertje of juist niet? En waarom dan?

‘Las Vegas Grand Prix is een blijver op F1-kalender!’

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk