Max Verstappen teruggefloten door Martin Brundle: 'kan ook zijn mond houden'

Max Verstappen teruggefloten door Martin Brundle: 'kan ook zijn mond houden'

door Michael

Sky Sports-verslaggever Martin Brundle heeft zijn verbazing en teleurstelling geuit in reactie op de kritische opmerkingen van Max Verstappen over het weekend van de Grand Prix van Las Vegas. De voormalig F1-coureur vindt dat het niet de taak van de kampioen is om zo openlijk kritisch te zijn op een raceweekend, waarmee hij uiteindelijk zijn brood verdient.

Tijdens de grote openingsceremonie van het Las Vegas GP-weekend, kwamen de F1-coureurs per twee via kolossale platforms naar het podium. Grootse muzieksterren, waaronder Journey en Steve Aoki, leidden de extravagant ogende openingsshow in. Verstappen voelde zich echter als een 'clown' bij die ceremonie en verweet dat maar één procent in Las Vegas om de essentie, het racen, draaide.

Uitspraken Verstappen vallen niet in goede aarde bij Brundle

Brundle uitte zijn ongeloof over de opmerkingen van Verstappen tijdens een interview op Sky Sports F1: "Als hij het niet leuk vindt, weet ik niet zeker of hij wel iets hoeft te zeggen. Ik begrijp niet waarom hij zich er zo negatief over voelt. Op een podium staan en zwaaien naar de fans is niet de slechtste baan ter wereld. Ik was zo jaloers op deze coureurs voordat ik die opmerkingen hoorde."

Voormalig wereldkampioen Jenson Button reageerde ook op de opmerkingen van Verstappen en bevestigde zijn verbazing over de uitgesprokenheid van de Nederlandse coureur. Button erkende dat racen het leuke gedeelte is - maar F1-coureur zijn - het brengt verschillende verantwoordelijkheden met zich mee buiten het circuit.

'Max wil alleen maar racen'

"Ik denk dat ik verrast was dat hij zo uitgesproken was. Maar zo is Max nu eenmaal. Hij wil racen en dat is het enige wat hij lijkt te willen doen. Maar er zitten ook andere kanten aan deze baan, dat weten we allemaal. Het racen is het leuke gedeelte, we worden betaald om alle andere dingen te doen."

Jenson Button

Danica Patrick sloot zich aan bij de gevoelens van Button, maar erkende dat balans tussen show en sport wel degelijk geldig is: "Kijk, ik snap wat Max zegt. Als coureur zul je altijd tegenstribbelen, je wilt eigenlijk niets anders doen dan rijden. Maar er moet begrip zijn voor de balans..."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk