Legendarische STR11 van Max Verstappen geveild

Legendarische STR11 van Max Verstappen geveild

door Matthijs Bos

De STR11 van het toendertijd als Scuderia Torro Rosso bekende F1-team staat te koop. Het is de F1-bolide waarmee Max Verstappen de eerste races in 2016 reed, voordat hij die historische overstap naar Red Bull Racing maakte. AlphaTauri is druk bezig met het veilen van spullen uit het heden en verleden, waaronder ook de STR11 van Torro Rosso.

Legendarische auto geveild

De STR11 is de auto waarin Max Verstappen zijn laatste races bij Torro Rosso reed. Daarna verkaste de Nederlander naar zijn huidige werkgever Red Bull. AlphaTauri gaat de STR11, maar ook vele andere spullen, veilen in samenwerking met Catawiki. Van wielmoeren tot raceauto's. In elke prijsklasse is iets te koop. De STR11 was ontworpen door James Key. Key werd eerder dit jaar weggestuurd bij McLaren nadat er een grote schoonmaak plaatsvond in het team. Key gaat vanaf 1 september 2023 weer aan de slag bij een F1-team. Bij Alfa Romeo hebben ze vertrouwen in de kunsten van Key.

De auto van Torro Rosso zou nog geen miljoen moeten opleveren, volgens Marc Jans, een expert van Catawiki, is de STR11 zo'n 500.000 tot 750.000 euro waard op de online-veiling.

Veiling voor het publiek

AlphaTauri-teambaas Franz Tost zag zelf ook dat een veiling erg gewild was. Veel mensen zijn namelijk geïnteresseerd in bepaalde pronkstukken van de F1. “We krijgen steeds vaker vragen van mensen die spullen van ons willen kopen. Maar dat betekent dan voor ons veel dingen regelen, zoeken, inpakken, verzenden en dat steeds voor een individu. Samenwerken met Catawiki is beter, het zorgt voor een infrastructuur en zo kunnen we een grote groep bedienen. Wij willen Formule 1-fans de gelegenheid bieden een stukje geschiedenis van ons team in handen te krijgen.”

Behalve de STR11 is er ook een uniek racepak te koop. AlphaTauri verkoopt het pak wat Nyck de Vries droeg toen hij de eerste meters reed in de AlphaTauri. De Vries stond op papier nog onder contract van Mercedes, maar mocht al wel in de AlphaTauri stappen. Daarom ontstond er een sponsorloos pak. De Vries had hem zelf ook willen hebben, maar dan moet hij wel mee gaan bieden...

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk