Teambaas adviseert Hamilton: 'Blijf bij mensen waarmee je groot werd'

Teambaas adviseert Hamilton: 'Blijf bij mensen waarmee je groot werd'

door Michael Janiec

De speculaties rond de mogelijke overstap van Lewis Hamilton naar Scuderia Ferrari in de Formule 1 zijn afgewogen door Haas-teambaas Guenther Steiner. De Italiaan vindt die overstap hoogst onwaarschijnlijk voor de Mercedes-coureur. Volgens Steiner zijn er simpelweg geen andere, haalbare opties om te overwegen, dan te blijven bij Mercedes.

'Hamilton beste af bij team waar hij groot werd' - Steiner

Recente geruchten over een overstap van Hamilton van Mercedes naar Ferrari hebben enige tractie gekregen. Een salarisaanbod van Ferrari, naar verluidt 46 miljoen euro, of zonodig zelfs meer indien nodig, zou al op tafel liggen. Het gerucht gaat nu dat Ferrari-president John Elkann persoonlijk contact heeft opgenomen met de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamiltons contract met Mercedes loopt dit jaar af, en hoewel er geen concrete toekomstplannen zijn aangekondigd, hebben zowel Mercedes als Hamilton de intentie uitgesproken om de samenwerking te verlengen. Steiner ziet dit als de meest logische keuze, PA News Agency citeert hem daarover als volgt: "Lewis zal bij Mercedes blijven tot het einde van zijn carrière."

Steiner benadrukt dat er voor Hamilton weinig alternatieve mogelijkheden zijn om te overwegen: "Welke andere opties zijn er? Ik denk niet dat hij er veel heeft." Gezien Hamiltons fase in zijn carrière, gelooft Steiner dat de verandering (van) en aanpassing aan een ander team niet gunstig zou uitpakken voor de Britse coureur.

Ondanks zijn huidige ontevredenheid door een gebrek aan racezeges dit jaar, heeft Hamilton talloze succesvolle jaren bij Mercedes achter de rug, Steiner vindt het cruciaal dat hij bij het team blijft dat zijn prestaties heeft ondersteund: "Hij (Hamilton) is dit jaar niet gelukkig omdat hij geen race heeft gewonnen. Maar hij heeft veel goede jaren gehad bij Mercedes, dus hij moet bij de mensen blijven die hem gemaakt hebben", aldus de teambaas van Haas F1.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk