Teamgenoten in de bres voor Sainz: 'Niet te onderschatten'

Teamgenoten in de bres voor Sainz: 'Niet te onderschatten'

door Michael Janiec

De dominante overwinning van Ferrari-coureur Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Australië heeft lof geoogst van zijn huidige en voormalige teamgenoten Charles Leclerc en Lando Norris.

Sainz, die volgend seizoen bij Ferrari zal worden vervangen door Lewis Hamilton, maakte korte metten met alle twijfels over zijn capaciteiten met een indrukwekkend optreden.

Ondanks dat hij een race miste vanwege een operatie, schreef hij de Australische GP op zijn naam. Sainz staat momenteel vierde in de tussenstand van het F1-rijderskampioenschap.

Sainz geprezen door Leclerc en Norris: 'Gaat tot uiterste'

Leclerc gelooft dat het talent van Sainz onmiskenbaar is: "Iedereen in de paddock weet wat Carlos waard is. Hij is extreem sterk en heeft zichzelf keer op keer bewezen. Ik maak me geen zorgen over zijn toekomst - veel teams zijn geïnteresseerd en hij krijgt geweldige kansen."

Norris, voorheen teamgenoot van de Spanjaard bij McLaren, sluit zich aan bij de uitspraken van Leclerc: "Degenen die hem kennen zouden hem niet onderschatten. Hij is toegewijd en gaat tot het uiterste. Deze overwinning bewijst dat. Hij is dit jaar zeker verbeterd."

In de persconferentie na de race reageerde Sainz lachend op deze opmerkingen: "Ik ben het eens met mijn teamgenoten! Ze hebben aardige woorden, maar mensen die de sport kennen, weten wat ik waard ben. Het kan me niet schelen dat sommigen van buiten dat niet weten - mijn team, teamgenoten en degenen die de data zien, weten wat ik waard ben."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk