F1-tijdschema sprint-weekend Oostenrijkse Grand Prix 2024 en weersverwachting

F1-tijdschema sprint-weekend Oostenrijkse Grand Prix 2024 en weersverwachting

door Michael Janiec

De tweede race van deze triple-header - de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk - wordt verreden in het weekend van 28-30 juni. En met de afgelopen race op Circuit de Barcelona-Catalunya nog vers in het achterhoofd, inclusief die heerlijke spanningsboog tot aan de laatste ronde, is er genoeg om naar uit te kijken. Ook, omdat wij weer een sprintrace zullen meemaken op de Red Bull Ring. Dus we blikken alvast vooruit op het aankomende raceweekend nabij Graz en voorzien jullie van het bijhorende tijdschema, evenals de weersverwachting.

Verstappen kan eindelijk op weerstand rekenen

De overtuiging dat Max Verstappen weer de wereldtitel zal pakken is nog altijd groot. Zijn prestaties bij de Grand Prix van Canada (evenals Spanje) zetten daar wel kracht bij. In beide races leek de Nederlandse drievoudige wereldkampioen niet eens over de snelste auto te beschikken. En toch wist Verstappen opnieuw te bewijzen wat hij in de jaren vooraf aan zijn recente dominantie structureel deed: geef hem een auto die op zijn minst in de buurt komt en hij doet de rest wel.

Maar hij is sinds kort niet meer de enige die stelselmatig de lat dusdanig hoger legt dan zijn teamgenoot en daarmee eigenlijk zijn team op sleeptouw neemt.

Niemand kan momenteel eveneens om Lando Norris heen in dat respect. De geest is uit de fles sinds zijn overwinning in Miami en de Grand Prix van Spanje bevestigde dat McLaren, evenals Norris, weer een concrete stap hebben gezet.

Het vergt, zoals Norris zelf ook weet, weliswaar niets minder dan perfectie - om aan de poten van de troon van de titelverdediger te zagen. Toch staat Norris klaar om die uitdaging aan te gaan. En eigenlijk mogen wij die goedlachse Brit wel bedanken dat hij daarmee de spanning terugbrengt in het WK. Voor een echt titelgevecht tussen de twee is het wellicht nog wat te vroeg (of juist te laat, zoals Verstappen bezig is) - desondanks is de voorbode ervan hetgeen wat de raceharten van fans wereldwijd sneller doet kloppen.

Tijdschema Oostenrijkse F1 Grand Prix 2024

 Sessie Datum Tijd
Vrije Training 1 vrijdag 28 juni 12:30-13:30 uur
Sprint Kwalificatie vrijdag 28 juni 16:30-17:14 uur
Sprint zaterdag 29 juni 12:00-13:00 uur
Kwalificatie zaterdag 29 juni 16:00-17:00 uur
Race zondag 30 juni vanaf 15:00 uur

Weersverwachting Grand Prix van Oostenrijk

Het blijft natuurlijk een voorspelling, maar ook in dit raceweekend van de Oostenrijkse GP is de kans op regen aanwezig. Het zomerse weer - waarbij de dagtemperaturen op vrijdag, zaterdag en zondag richting de 29 graden zouden pieken - wordt namelijk vergezeld door wolkenvelden.

De grootste kans op neerslag is op de zondag (50 procent). Volgens het weermedium bergfex.com, dat uitvoerige data voorziet uit de bergen in de provincie van Stiermarken, zou er ook een kans op buien zijn op de zaterdagmiddag (35 procent).

Al met al ziet het er vooral zonnig uit gedurende het gehele weekend. Wie afreist, doet er goed aan om zonnebrandcrème in te slaan. Zo ook door de voorspellingen in de gaten te houden dichter bij het weekend.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk