Toto Wolff mag zich officieel miljardair noemen

Toto Wolff mag zich officieel miljardair noemen

door Lysanne

Volgens Forbes heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff een mijlpaal in zijn carrière bereikt, hij heeft namelijk een vermogen van één miljard dollar.

Wolff heeft een opvallend vermogen

Torger Christian Wolff, oftewel Toto Wolff, is de 51-jarige teambaas van Mercedes, Toto heeft volgens Forbes een opvallende mijlpaal in zijn carrière gemaakt. De Oostenrijker zou namelijk een vermogen hebben van één miljard dollar.

Natuurlijk komt dit niet alleen, doordat hij 33,3 procent eigenaar is van het Mercedes Formule 1-team. Wolff heeft namelijk ook een aantal aandelen in Aston Martin en zou hij geïnvesteerd hebben in BRR Rally Racing, een grote leverancier van rallysport-onderdelen.

Daarnaast is de teambaas ook mede-eigenaar van een organisatie die professionele autocoureurs ondersteunt en begeleidt.

Van student met een droom tot machtige man 

Vele grote stappen, die hem ondertussen een machtige man hebben gemaakt. Maar op jonge leeftijd was dat heel anders. Wolff, die tegenwoordig een salaris van ruim 8 miljoen per jaar verdient, kwam uit een gezin dat het niet breed had.

Zijn Poolse moeder was een arts. Zijn vader, die overleed aan hersenkanker, toen Toto nog een tiener was. Ondanks dat Wolff een uitstekende student bleek, had hij maar beperkte interesse in school. Hij behaalde uiteindelijk wel zijn master in economie aan de Universiteit van Wenen.

Maar zijn echte droom kwam pas tevoorschijn tijdens een roadtrip naar Amsterdam... met op de terugweg een stop bij de Nurburgring-circuit. Toto wilde niets anders dan een racecoureur worden. Het werd uiteindelijk niets, dus besloot Toto werk rondom de circuits te zoeken. En dat is duidelijk gelukt.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk