Toto Wolff: “Red Bull heeft titels absoluut verdiend”

Toto Wolff: “Red Bull heeft titels absoluut verdiend”

door Michael Janiec

Niet alleen maar kritiek op Red Bull Racing dus. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich uitgesproken in Austin over de dubbele titelwinst van het Formule 1-team. De Oostenrijker toont zich van zijn goede kant en zegt dat beide titels ‘absoluut verdiend’ zijn.

Wolff erkent sterk seizoen van 'verdiende winnaars' Red Bull Racing en Verstappen

Deze Grand Prix van Verenigde Staten in Austin werd bijna afgesloten met een overwinning van Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Het team dat dit jaar vooral voor troostprijzen als derde plekken rijdt, was eigenlijk nog niet zo dicht bij een overwinning dit jaar. Maar in de slotronden moest de zevenvoudig wereldkampioen zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. De regerend wereldkampioen liet er geen gras over groeien, passeerde de Brit bij de eerste kans, en sloeg vervolgens een gat van vier seconden richting de finishlijn.

Volgens de teambaas van Mercedes heeft Red Bull Racing gewoon een ijzersterk seizoen achter de rug en dat verdient lof: "Ze kwamen uit de blokken met een goede auto en hebben zich verder ontwikkeld - beide titels zijn absoluut verdiend," vertelde hij aan Sky Deutschland.

Wolff stelt dat de upgrades die het team meebracht wel effect hebben gehad.

Mercedes heeft geluk nodig om nog in 2022 te winnen

Hamilton stelt dat er gewoon niet meer in zat deze zondag. De auto komt nog steeds tekort qua prestaties: "De auto was niet makkelijk te besturen. En we waren gewoon niet snel genoeg”, aldus Hamilton.

Het eruit ketsen van Carlos Sainz in de eerste bocht sierde George Russell niet bepaald. De teambaas neemt het op voor zijn coureur. Russell zou weinig met de auto kunnen, die zo onvoorspelbaar en ‘humeur onder verschillende omstandigheden’ is.

"George heeft geen vertrouwen meer in de auto. Daarom haalt hij er niet alles meer uit”, bevestigt Wolff na de GP in Austin. “Maar over het geheel genomen zijn we dichterbij. De update werkte en met het geluk van de moedigen hadden we kunnen winnen”, concludeert Wolff hoopvol.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk