Recent vermogen van drievoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen

Recent vermogen van drievoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen

door Michael Janiec

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen ziet zijn vermogen in de afgelopen jaren in een rap tempo toenemen. De Nederlandse F1-topper komt werkelijk niets tekort en houdt inmiddels bakken met geld over. Uit hoeveel miljoenen euro’s de rijkdom van Verstappen precies bestaat anno 2024? Dat lees je in dit artikel.

Max Verstappen heeft in tien F1-seizoenen de koningsklasse volledig naar zijn hand gezet. Met drie wereldtitels op zak en het ongelooflijke, recordbrekende 2023-seizoen, waarin hij 19 van de 22 races won en tien Grands Prix-zeges op een rij boekte, kun je stellen dat de volledige grid intussen naar zijn pijpen danst.

Zijn naam valt steeds vaker in een zin met de allergrootste namen uit de sport, zoals Ayrton Senna en Michael Schumacher. Wat betreft de vergaarde inkomsten, begeeft de Red Bull-coureur zich ook steeds meer op een eenzame hoogte.

Bestbetaalde F1-coureur in 2023

Verstappen tekende begin 2022 een mega-contract bij Red Bull Racing, die het F1-team van zijn diensten tot en met 2027 verzekerd heeft.

Hoewel het jaarsalaris an sich hem niet direct katapulteerde tot de status van bestbetaalde F1-coureur - Verstappen tikte een slordige 45 miljoen dollar af, exclusief bonussen - reed hij zo een 25 miljoen dollar aan bonussen bij elkaar en onttroonde Lewis Hamilton ook als de grootverdiener van F1 in 2023.

Volgens het onderzoek van Forbes mocht Verstappen in 2023 alleen al 75 miljoen dollar erbij schrijven. Niet slecht voor een 26-jarige!

Hoewel Verstappen in de afgelopen jaren in verhouding vooral zijn geld verdiende door de prestaties op het circuit, is zijn bekendheid en waarde als merk behoorlijk toegenomen. De sponsordeals die hij heeft met bijvoorbeeld Heineken, maar ook game-gigant EA Sports en Viaplay brengen jaarlijks naar verluidt zo een 4 miljoen dollar op. Reken daar nog gerust een paar miljoen per jaar bij die Verstappen verdient met de verkoop van eigen merchandise.

Het vermogen van Max Verstappen in 2024

Het voelt nog als de dag van gister dat de talentvolle Nederlander achter het stuur van de Toro Rosso stapte. Niets is minder waar. En in die tien seizoenen in F1 heeft Max Verstappen al een behoorlijk vermogen bij elkaar gereden. Zijn vermogen wordt geschat op 210 miljoen dollar.

Ruim genoeg dus om die luxe privéjet te onderhouden of nog een paar zéér exclusieve hypercars toe te voegen tot zijn garage in Monaco. De vraag is eigenlijk of de garage van zijn luxe appartement in de Prinsendom er nog plek voor heeft...

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk