Uitslag VT1 F1 Grand Prix Australië 2023:  Red Bulls ook fier aan kop in Melbourne

Uitslag VT1 F1 Grand Prix Australië 2023: Red Bulls ook fier aan kop in Melbourne

door Michael

De eerste vrije training van de F1 Grand Prix van Australië 2023 is afgesloten volgens verwachtingen, namelijk met de beide Red Bull-coureurs comfortabel bovenaan. Lewis Hamilton reed nog wel naar de tweede tijd, maar kwam in verhouding tekort op de softs.

Max Verstappen wrikte zich vroeg in de trainingssessie los van zijn teamgenoot Sergio Perez en wist verreweg de snelste tijd te noteren (1:18.790) op de zachtste band. Lees hieronder de beknopte samenvatting met de uitslag van VT1 in Melbourne.

Uitslag VT1 F1 GP Australië 2023:  Red Bull zet volgende stap in prolongeren vorm

De Red Bull-coureurs konden al vroeg in de eerste vrije training naar de top van de tijdenlijst te rijden. Verstappen stootte daarbij door naar een comfortabele P1 op de rode band, gevolgd door Sergio Perez, +0.503s daarachter, op de mediums.

Een resultaat dat lang hetzelfde bleef staan, totdat Lewis Hamilton verrassend genoeg zijn W14 tussen beide wist te steken in de slotminuten. De Brit deed dat op de softs en kwam nog 0,4s tekort op de tijd van Verstappen weliswaar en was nipt sneller dan Perez op de mediums.

Ondanks enkele gele- en rode vlaggen bleven grote incidenten uit. Yuki Tsunoda spinde nog wild, maar bleef uit de muur. Kevin Magnussen nam wat grind mee en veroorzaakte een kortstondige rode vlag met nog 20 minuten te gaan.

Max Verstappen spinde nog in de slotminuten en hielp zo zijn setje softs na zeventien ronden om zeep. Hij klaagde ook over de remmen aan de achterkant die aanliepen en dat af- en opschakelen dramatisch ging.

Door het uitvallen van een Williams-bolide van Logan Sargeant - hij moest plots zijn auto in het gras tot stilstand zetten - eindigde de trainingssessie enkele minuten voortijd met de rode vlag.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk