Alonso vraagt Verstappen lachend: nummer '33' vrij volgend seizoen?

Alonso vraagt Verstappen lachend: nummer '33' vrij volgend seizoen?

door Michael Janiec

De één is het magische getal, zijn getal voor een lange tijd, voorbijgestreefd. De ander, met zijn fans, wacht al jaren op wat je velen lang onderhand aanzagen voor een wonder. Fernando Alonso jaagt naar die symbolische 33e overwinning. En Max? Die is van #33 naar #1 gegaan.

‘Mag ik nummer 33 gebruiken volgend seizoen?’

Of hij dus even zijn oude rugnummer aan de Spanjaard mag lenen volgend jaar. Noem het zelfspot van de Spanjaard. Alonso ziet dat enkel een goddelijke interventie de overwinningsreeks van Red Bull kort zou wieken.

Toch kan de beste man, die in korte tijd populariteit herwint in eigen land, vooral erom lachen: "Ik moet vragen of hij [Max] nog steeds nummer 1 gebruikt, ik zal volgend jaar om 33 vragen!", zei Alonso grappend.

"Het is gek om te zien hoe Spanje nu weer zo enthousiast is voor de Formule 1 en voor alles wat er gebeurt. Dus dit is heel erg leuk om te zien. En hopelijk hebben ze, denk ik, wel genoten van deze eerste twee podiumplaatsen, het hele land."

Fernando Alonso

En het getal 33 is gewichtig voor de tweevoudig wereldkampioen. Ook zijn volgers. Alonso wacht sinds 2013 op een overwinning. Hij kan het proeven zogezegd, met daartussen de ongenaakbare Red Bulls.

Alonso: El Plan, The Mission en nu '33'

"Die 33, ik weet het niet, al die dingen die nu op sociale media gebeuren... Het was drie jaar geleden 'El Plan', en toen 'The Mission', en nu '33'. Dus, er zijn veel 33's. Alle voetbalclubs, of voetballers, en nu tennis, of wat dan ook, en ze doen allemaal iets met 33. Dus hopelijk kunnen we dat aantal bereiken qua overwinningen, en dan gaan we voor 34!"

Fernando Alonso

Verstappen gunt het zijn concullega in ieder geval van harte: "Ik denk dat Fernando sowieso al veel meer races had moeten winnen dan wat hij heeft gedaan. Ik zou best blij zijn als hij nummer 33 zou winnen. Maar ik zou hem in zekere zin ook graag meer zien winnen. Dus we zullen het zien in de komende races. Ik denk dat hij veel meer verdient."

Waar Alonso dan wel op mag hopen? Een crash - c.q. nieuwe clash. Zoiets is in zulke tijden niet uitgesloten tussen de Red Bull-coureurs. De psychologische oorlogsvoering is in ieder geval al begonnen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk