Uitslag VT3 F1 Grand Prix Spanje 2023: Verstappen vroeg snelste in natte sessie, P12 voor De Vries

Uitslag VT3 F1 Grand Prix Spanje 2023: Verstappen vroeg snelste in natte sessie, P12 voor De Vries

door Michael Janiec

Ook de derde training is ten prooi gevallen aan Red Bull-coureur Max Verstappen. De Nederlander kwam gemakkelijk aan de verbeteringen toe op de zachte band en bleef de snelste, nadat de regen begon te vallen. Lees hieronder de uitslag terug van VT3 van de GP van Spanje.

Uitslag VT3 F1 GP Spanje 2023: veranderende omstandigheden geven nog weinig echt prijs

Een vergelijkbaar beeld met gisteren: Sergio Perez perst er een snelle ronde uit, de concurrentie moet daar een paar tiende op toegeven en Max Verstappen duikt daar vervolgens overtuigend onder. De Nederlander reed een 1:13.664s en bleef daarmee uiteindelijk een kwart seconde sneller dan zijn teamgenoot.

De sessie komt in het eerste halfuur stil te liggen, Williams-coureur Logan Sargeant verliest de achterkant in de laatste bocht en rolt door tegenaan de vangrail. De schade is niet heel groot, maar dusdanig dat hij niet meer in actie komt in deze sessie.

De Mercedessen verrasten positief in VT3: een P4 voor Lewis Hamilton (+0.4s) en een P6 voor George Russell (+0.6s). Een stuk overtuigender dan wat ze vrijdag lieten zien.

Ondanks dat de baan in de slotminuten nog opdroogde en de softs weer de snellere band waren, werden de eerdere genoteerde tijden niet meer aangescherpt. Max Verstappen meldde nog over de boordradio dat hij het niet zag zitten om onnodig te pushen in deze omstandigheden. Het antwoord daarop? 'De rest doet het ook', aldus Jean Piero Lambiase. Maar daar hoefde Max niets van te weten - 'wat de rest in godsnaam aan het doen is'.

Nyck de Vries wist uiteindelijk beslag te leggen op P12 en bleef daarmee binnen één tiende van zijn iets snellere Japanse teamgenoot bij AlphaTauri.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk