Update wanneer gesneuvelde winnaarstrofee Max Verstappen gemaakt is

Update wanneer gesneuvelde winnaarstrofee Max Verstappen gemaakt is

door Michael Janiec

Het bedrijf dat de in Hongarije gesneuvelde trofee van Max Verstappen produceerde, Herendi Porcelán, heeft een update gedeeld over de herstelwerkzaamheden aan dit in het land van herkomst zo geprezen porseleinen handwerk.

Gesneuvelde winnaarstrofee Verstappen eind september hersteld

De podiumceremonie van de Hongaarse F1 GP kreeg enkele weken terug een staartje. Lando Norris sloopte per ongeluk de trofee van winnaar Max Verstappen. Toen Norris triomfantelijk zijn champagnefles op de hoogste podiumtrede ontkurkte, stootte de McLaren-coureur de handgemaakte trofee om.

Een dure grap: de trofee kostte naar verluidt 40.000 euro om te maken, dertig mensen werkten er een half jaar aan.

Lando Norris, die in eerste instantie nogal laconiek reageerde op het voorval en zijn handen waste in onschuld, kreeg naderhand de nodige kritiek in de pers en bood zijn excuses aan.

Gelukkig versplinterde de trofee niet in zoveel stukken als waar de uit bestaat.

Het herstel van de beker van Max Verstappen zou naar verluidt eind september voltooid zijn.

"De productie is begin augustus gestart en het schilder- en verguldwerk is momenteel aan de gang. We zullen uiterlijk eind september klaar zijn", meldde CEO Attila Simon aan Formula.hu.

Herendi neemt kosten reparatie trofee op zich

Het bedrijf dat de trofee maakte, laat de kans niet onbenut om dit ongelukkige voorval een positieve draai te geven: "We willen alle F1-fans bedanken voor hun positieve reacties. Het bevestigt dat we de juiste beslissing hebben genomen toen we de gratis vervanging van de trofee op ons namen. Zoals beloofd zullen we de gebroken trofee gratis vervangen en kijken we uit naar het moment dat we hem kunnen overhandigen aan Max Verstappen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk