'Verstappen gebruikte kart-techniek tijdens Las Vegas Grand Prix'

'Verstappen gebruikte kart-techniek tijdens Las Vegas Grand Prix'

door Jarlo

Formule 1-analist Peter Windsor, heeft onlangs zijn race-analyse voor de Grand Prix van Las Vegas uitgebracht op zijn YouTube kanaal. De Australiër had het daar onder andere over bocht één. Met name de controversiële inhaalactie van Max Verstappen op Ferrari-coureur Charles Leclerc.

De Grand Prix van Las Vegas zou zich, ondanks veel kritiek op voorhand van het weekend, ontvouwen tot één van de leukste races van het seizoen. De constante actie die we voorgeschoteld zouden krijgen begon daarbij al in bocht één, waarbij onder andere Verstappen en Leclerc elkaar tegenkwamen. De Nederlander had een betere start vanaf de tweede plaats, en kon daardoor zijn RB19 naast de Ferrari van Leclerc zetten. De Nederlander schoot echter door, waardoor beide mannen van de baan gingen. Verstappen werd als schuldige aangewezen, en kreeg als gevolg een tijdstraf van vijf seconde. Uiteindelijk werd de race alsnog gewonnen door de Red Bull Racing-coureur.

Windsor weet het zeker: 'Dat was de intentie van Max'

In zijn race-analyse, ging Windsor zoals gezegd in op het zojuist genoemde incident tussen Verstappen en Leclerc. Windsor is ervan overtuigd dat de Nederlander met opzet doorschoot.

"Hij was een milliseconde naast Charles in de remzone. Toen ze de krappe eerste bocht naar links ingingen, kon je gewoon zien wat Max aan het doen was. Het is klassiek karten. Hij heeft zo'n goed racebrein, want je kunt hem zien denken: 'nou, ik ga er hier aan de binnenkant voorbij. Als ik natuurlijk wijd ga, krijg ik een beetje onderstuur. Het zal niet mijn schuld zijn door koude banden en al het andere'. Ik denk dat hij er gewoon zeker van wilde zijn dat Charles hem nooit zou pakken, en dat hij daardoor gewoon minder instuurde."

Peter Windsor - Formule 1-analist

'Dat was de minste fase van Max'

Tot slot wees Windsor de minste fase van Max aan tijdens de race. De analist had duidelijk door dat de Red Bull lang niet zo competitief was op de medium band vergeleken met de harde band.

"In die eerste stint, toonde hij (Verstappen) niet echt agressie en probeerde ook niet weg te komen bij Charles. Integendeel, na zo'n vijf of zes ronden begonnen zijn banden het al te begeven."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk