Verstappen legt zich neer bij moeilijk weekend in Imola na zwaarbevochten zege

Verstappen legt zich neer bij moeilijk weekend in Imola na zwaarbevochten zege

door Michael Janiec

Max Verstappen heeft Lando Norris van zich af weten te houden in een zinderende ontknoping van de GP van Emilia-Romagna op Imola. De Red Bull-coureur reageert vooral opgelucht op deze zege en legt zich erbij neer dat P1 behaald is na zo een rommelige weekendopbouw.

Verstappen en Norris van andere planeet op Imola

De GP van Emilia-Romagna werd gekenmerkt door bandenmanagement. Hetgeen twee coureurs uiteindelijk het beste afging. In zekere zin Lando Norris zelfs beter, aangezien de Brit beduidend meer leven in zijn banden had in het slotdeel, dan Verstappen die eerder gestopt was.

Verstappen, net als Norris, moest ver gaan in de laatste ronden. Maar volgens de Nederlander was het eigenlijk al van het begin zoveel mogelijk pushen om Ferrari en McLaren op afstand te houden: "De hele race was het pushen. Op de mediums waren we best sterk, op de harde was het wat lastiger, zeker in de laatste ronden. We gleden veel en ik zag Lando dichter bij komen. Het is lastig om dat aan te zetten als je banden het al bijna begeven. Maar gelukkig maakten wij geen grote fouten en heel blij om hier te staan nu."

Op de vraag hoe het dan lukt na zo een lastige start van het raceweekend, antwoordt de Red Bull-coureur: "We hebben veel veranderd aan de auto, maar hadden weinig informatie. Misschien was het daarom lastig op de hards. Maar hoe het weekend begon en daarna verliep... we kunnen hiermee leven."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk