'Verstappen verzint smoesje om teamorders te ontwijken'

'Verstappen verzint smoesje om teamorders te ontwijken'

door Matthijs Bos

Max Verstappen kreeg tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabiƫ problemen met de aandrijfas. Eddie Jordan vermoedt dat Verstappen die problemen mogelijk verzonnen zou hebben.

Verstappen slim of vervelend?

Verstappen viel tijdens de kwalificatie uit met problemen aan zijn aandrijfas, daarom moest hij vanaf de vijftiende plaats starten. Verstappen reed tijdens de race gemakkelijk terug naar P2 en kon zo het gevecht aan gaan met teamgenoot Sergio Perez, die op P1 reed, alleen een echt gevecht werd het niet. Verstappen kwam niet verder, weer vanwege de aandrijfas. De Nederlander meldde dat op de boordradio, maar Red Bull zag niks in de data. Tegelijkertijd stopte Verstappen met het inlopen op Perez. Eddie Jordan denkt dat er meer aan de hand is achter de schermen. Jordan denkt dat Verstappen de problemen met zijn aandrijfas zondags heeft verzonnen om de teamorders van Red Bull achter te houden.

Eddie Jordan vertelt het volgende bij de podcast Formula for Success.

"Ik denk dat Max zijn problemen aan de aandrijfas heeft verzonnen, want ik ben er volledig van overtuigd dat hij, mocht hij in de buurt van Checo komen, hij zijn teamgenoot niet mocht inhalen. Dat is hoe ik het zie, maar als ik een team zou leiden dan is dat precies wat ik ze verteld zou hebben voordat ze het asfalt op zouden rijden"

Eddie Jordan

"Je hoeft geen Einstein te zijn om tot die conclusie te komen. Max vond naar mijn mening een goed excuus om over de aandrijfas te beginnen. Het was een situatie waarin Max zijn positie vasthield, geen gezichtsverlies leed en tweede werd," voegt Jordan eraan toe.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk