Verstappen mikt op sterke kwalificatie Monaco Grand Prix 2023

Verstappen mikt op sterke kwalificatie Monaco Grand Prix 2023

door Michael Janiec

Max Verstappen maakt zich op voor een competitieve kwalificatie tijdens de komende Grand Prix van Monaco. Vorig jaar was het teamgenoot Sergio Perez die in de verraderlijke omstandigheden kwam bovendrijven en vanaf de derde plaats de overwinning behaalde, terwijl Verstappen als derde eindigde vanaf P4.

Verstappen blikt vooruit op de GP van Monaco 2023

Het is back-to-business in het prinsendom dit weekend, tot genoegen van de kampioenschapsleider: "Ik ben blij dat ik deze week weer kan racen", zegt Verstappen in de preview op de website van Red Bull Racing.

De Red Bull-coureur erkent het belang van de beslissing om de race in Imola te schrappen vanwege dringendere problematiek: "Niet racen in Imola was de juiste beslissing en ik weet dat het niet lichtvaardig is genomen, maar sommige dingen zijn natuurlijk belangrijker dan racen en dit was zo'n gelegenheid", verklaart de wereldkampioen.

"Vooruitkijkend naar Monaco: de kwalificatie daar is zo belangrijk, dus we moeten ervoor zorgen dat we in die sessie zo sterk mogelijk zijn. Het circuit in Monaco is mega krap, nog meer dan andere stratencircuits. Het is dus extreem moeilijk om hier een kwalificatieronde te rijden, maar tegelijkertijd erg spannend."

Max Verstappen

De thuiswedstrijd voor Verstappen is evengoed een praktische aangelegenheid: "De race is meestal sterk afhankelijk van de strategie, want inhalen is bijna onmogelijk. En natuurlijk woon ik in Monaco, dus het is leuk om tijdens het Grand Prix-weekend elke avond naar huis te gaan."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk