Duurste bezittingen van Max Verstappen op een rij

Duurste bezittingen van Max Verstappen op een rij

door Lysanne

Red Bull Racing-coureur en intussen drievoudig wereldkampioen Max Verstappen heeft een vermogen van 120 miljoen en is daarmee een van de rijkste Nederlandse sporters. Maar waar geeft hij dit allemaal aan uit? We hebben een paar van Max zijn duurste bezittingen op een rijtje gezet.

Een Aston Martin DBS Superleggera

Formule 1-coureurs verdienen bakken met geld, maar waar geven die waaghalzen dit geld precies aan uit? Wat dacht je van auto's? Charles Leclerc heeft in zijn wagenpark minstens al vijf Ferrari's staan en ook Max Verstappen heeft al een aardige verzameling.

Hoewel Aston Martin en Red Bull niet meer samenwerken, heeft Verstappen er wel een bijzondere auto er aan overgehouden. We hebben het over de Aston Martin DBS Superleggera, een auto waar er maar 50 oplages van gebouwd zijn. Met 700 pk en 900Nm is het een echte supercar. Verder huist de bak 8 versnellingen, is er een 5.2 liter V12-motor en een dubbele turbo. Max Verstappen kan met (in theorie) een indrukwekkende topsnelheid van 340 kilometer per uur over de wegen scheuren. De auto heeft een prijskaartje van omgerekend 400.000 euro.

Een Ferrari Monza SP2

Een auto van vier ton is al redelijk prijzig, maar daar neemt Verstappen geen genoegen mee. De Nederlander heeft ook een Ferrari Monza SP2 - ook een exclusieve auto, waar er maar 500 van gemaakt zijn. Een nieuw model van deze auto komt al met een prijskaartje van dik 1.800.000 euro.

Maar dan heb je ook wat. Een unieke Ferrari met een 6.5 liter V12-motor, die accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 2.9 seconden.

De Falcon 900

Mocht Max toch verder willen reizen, dan kan hij ook een beroep doen op zijn privéjet. Verstappen kocht de Falcon 900 van Virgin Galactic-eigenaar Richard Branson voor ongeveer 8 miljoen euro.

De in Frankrijk gemaakte privéjet, die natuurlijk in een mooie livery geleverd is, is voorzien van een brandstoftank die 8000 kilometer aan een stuk kan vliegen. Dat mag ook wel, het onderhouden van het vliegtuig komt als op één tot twee miljoen euro per jaar uit.

Het appartement van Max Verstappen in Monaco

Naast auto's hebben ook veel F1-coureurs een 'optrekje' in het belastingvrije paradijs, oftewel Monaco. De plek waar je al snel miljoenen neertelt voor een woning. Verstappen heeft hier een mooi plekje met uitzicht op de zee, prijskaartje komt neer op ongeveer 18.000 euro per maand. Mocht hij daar nou een appartement willen komen, dan ben je in die buurt al snel 16.000.000 euro kwijt.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk