Verstappen echt WEL vergelijkbaar met Senna: 'Hij is eigenlijk constanter'

Verstappen echt WEL vergelijkbaar met Senna: 'Hij is eigenlijk constanter'

door Matthijs Bos

Verstappen evenaarde in Canada zijn grote held Ayrton Senna. Met 41 Grands Prix-zeges staan de legendarische Braziliaan en de Nederlander gelijk in aantal GP-zeges. De mannen van Viaplay stonden even stil bij dat feit en durfden wel de vergelijking te maken tussen beide F1-smaakmakers.

Verstappen maakt flinke stappen

De analisten van Viaplay, Giedo van der Garde en Christijan Albers, bespraken de vergelijking tussen Verstappen en Senna. Volgens de analisten zijn de twee volledig te vergelijken met elkaar: "Als je de filmpjes ziet. Het talent dat ze hebben, hoe ze racen, hoe ze tekeer kunnen gaan, ook in de pers. Hoe ze soms emotioneel kunnen zijn. Ik vind dat ze heel veel op elkaar lijken," zo legt Van Der Garde uit.

Oud F1-coureur Christijan Albers sluit zich aan bij Van Der Garde

 "Ook internationaal. Waar je ook komt, is het altijd Max Verstappen. Ongelooflijk. Men zegt wel dat wij altijd een oranje bril op hebben, maar het is echt iets unieks. Het is echt een Senna met een mix van Michael Schumacher. Max is eigenlijk constanter dan Ayrton Senna. Hij maakt minder fouten. Misschien aan het begin van zijn carrière wat meer, maar hij heeft een learning curve gehad, dat gaat echt nergens over."

Christijan Albers

Verstappen is hard op weg om Alain Prost in te halen, daarvoor moet de Nederlander nog 10 races winnen. Wil Verstappen dat dit seizoen nog behalen, dan mag hij in totaal 4 races van het restant een overwinning mislopen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk