Vijf van meest succesvolle vrouwen in Formule 1

Vijf van meest succesvolle vrouwen in Formule 1

door Lysanne

Hoewel we allemaal weten dat Formule 1 gezien wordt als een mannensport, zijn vrouwen steeds vaker een grotere rol aan het spelen in de F1, zo ook deze vijf invloedrijke en succesvolle dames.

5. Lissie Mackintosh

Als er iemand in het digitale domein van de F1 bekend is geworden, dan is het de jonge Lissie Mackintosh wel. De 23-jarige Lissie begon haar carrière in de Formule 1 op de meest gemakkelijke manier: met een video die viraal ging. In zo'n anderhalf jaar wist zij haar platformen te doen groeien voorbij ruim 250.000 volgers op TikTok en 200.000 op Instagram.

De brunette heeft, naast de rol van content-creator en een F1-verslaggeefster, ook haar eigen podcast "Going Purple". Door haar leuke manier van informeren heeft zij al veel meiden laten zien dat ze niet bang moeten zijn om in de grote Formule 1-wereld te willen werken, ze is een voorbeeld voor velen en zal in de komende jaren nog veel te zien zijn rondom jullie favoriete coureurs.

4. Rosanna Tennant

Een echte mediakoningin in de mannelijke wereld van de Formule 1: Rosanna Tennant. Ze is een radio- en televisie-presentatrice die te zien is als vast gezicht bij het officiële F1-kanaal.

Een erg bekend gezicht op de grid, zeker, aangezien ze geregeld naast Lawrence Barretto of Will Buxton het door miljoenen bekeken programma rondom de races verzorgt. Ook een voorbeeld voor velen die in de motorsport willen gaan werken en daarom kan ook Rosanna Tennant niet ontbreken in dit rijtje.

3. Jamie Chadwick

Als we denken aan vrouwen in de race wereld, dan is Jamie Chadwick toch wel een voorbeeld van een echte kampioen. Jamie Laura Chadwick, geboren op 20 mei 1998 in Engeland, is een Brits-Indiase autocoureur. Ze is sinds 2019 test- en reserverijder bij het Formule 1-team van Williams, ook is zij onderdeel van de Williams Driver Academy. Jamie won in 2015 het Brits GT-kampioenschap, in het 2018-2019 seizoen de MRF Challenge en werd in 2019, 2021 en 2022 kampioen in de W Series, het Formuleracen waar alleen vrouwen aan mee doen. We kunnen de komende jaren nog veel van haar verwachten.

2. Hannah Schmitz

De welbekende brunette die je altijd kan terugvinden aan de pitwall bij het Red Bull Racing team, staat ook wel bekend als Hannah Schmitz. Hannah is het hoofdingenieur strategie bij Red Bull Racing. In de afgelopen jaren heeft Schmitz zich weten op te werken van modellering- en simulatiemanager tot senior ingenieur strategie. Daarmee maakt ze ook deel uit van een zeer kleine groep met hooggeplaatste vrouwen in de Formule 1.

1. Susie Wolff

En natuurlijk, kan de welbekende Susie Wolff ook niet missen op de lijst van invloedrijkere vrouwen in de Formule 1. Suzanne (Susie) Wolff, geboren op 6 december 1982, is niet alleen de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff, maar is ook een voormalig Britse autocoureur. Daarnaast was zij meerdere jaren in de Formule 1 een testcoureur bij Williams en werkte ze een teambaas bij Formule E.

Natuurlijk blijft het daar niet bij, Susie is namelijk tegenwoordig algemeen director bij F1 Academy, een nieuwe vrouwen categorie in de Formule-sport die meiden helpt de stap te zetten naar het grotere Formule 3.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk