Vowles onthult vele slapeloze nachten in eerste maanden als Williams-teambaas

Vowles onthult vele slapeloze nachten in eerste maanden als Williams-teambaas

door Michael Janiec

James Vowles, de sinds 2023 aangestelde teambaas van Williams, laat optekenen dat hij soms dagen achter elkaar niet kon slapen toen hij bij het F1-team kwam. De Brit geeft toe dat hij voorhand niet wist dat de bijkomende druk zo groot zou zijn.

James Vowles stond jarenlang beter bekend als het strategische hoofd van het Mercedes F1-team. ‘Valtteri, this is James.’ Wie kent zijn iconische uitspraak niet?

Afijn, intussen heeft het meesterbrein een eigen F1-team onder zijn hoede. Williams wist zich in 2023 te ontdoen van de status hekkensluiter en klom naar de achtste plek in de constructeurs.

En hoewel Vowles in het recente benadrukte dat de echt doorslaggevende veranderingen op de langere termijn zullen doortellen, heeft hij zich intussen laten gelden bij het team door de beschikbare middelen te maximaliseren.

Zo wist Williams de bandendegradatie onder controle te krijgen, wat op zijn beurt Alex Albon in staat stelde om zijn stints te maximaliseren en de broodnodige punten te verzamelen.

'Herkende niet goed hoe het gewicht op je schouders rust'

De man die enkele maanden geleden zei liever de systemen bij Williams van de grond af op te bouwen opnieuw, dan te willen verbeteren, is openhartig over de behoorlijke druk die hij ervoer toen hij zag hoeveel werk er nog te verzetten is bij Williams: "Wat mij persoonlijk betreft, herkende ik misschien niet zo goed het gewicht dat op je schouders rust. We gaan tot het uiterste, daar is geen twijfel over mogelijk."

"Er waren momenten dat ik het niet erg vond om toe te geven dat ik waarschijnlijk dagenlang niet sliep, omdat het gewicht van duizend mensen op mijn schouders rustte. Maar ik heb er vertrouwen in dat wat wij doen goed is voor de toekomst en dat vertrouwen is wat me in staat stelt om het hele team bij elkaar te krijgen en erover te praten, wat we de afgelopen weken hebben gedaan. Om vervolgens als groep samen te komen en te eindigen met de auto die is gestart, wat een gedenkwaardige gebeurtenis is."

Williams-teambaas James Vowles deelt strubbelingen en visie

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk