VT2 Abu Dhabi GP: twee rode vlaggen verder en amper kilometers gemaakt

VT2 Abu Dhabi GP: twee rode vlaggen verder en amper kilometers gemaakt

door Michael Janiec

De tweede vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi is na pakweg niet minuten middels een rode vlag stilgelegd. Carlos Sainz van Ferrari crashte hard in de barrières, nadat zijn achterkant abrupt uitbrak in de eerste sector. Nadat de sessie hervat werd, duurde het niet lang totdat óók Nico Hulkenberg in de problemen belandde en na een smak tegen de vangrail tot stilstand kwam...

Harde crash Carlos Sainz veroorzaakt rode vlag in VT1

De sessie is stilgelegd om de brokstukken en de gehavende SF-23 van de Ferrari-coureur weg te halen. De tijd tikt natuurlijk wel door intussen.

Sainz manoeuvreerde een lange, flauw bocht naar rechts en de achterkant brak zo plotseling uit, dat het hem niet lukte om te corrigeren.

Hij zou een fractie eerder een hobbel geraakt hebben, waarna er vonken van onder de F1-bolide vandaan kwamen.

Het resultaat: Sainz raakte met een behoorlijke vaart zijwaarts de bandenstapel.

Gelukkig is Sainz okay, maar het ziet er niet naar uit dat de Spanjaard nog in actie komt in deze vrije training 2.

Update: na ruim 20 minuten hervatte de tweede trainingssessie, maar het duurde nog geen drie minuten en Nico Hulkenberg is alweer de aanstichter van de volgende rode vlag...

De Haas-coureur slaagt er eveneens niet in om de controle te houden nadat zijn achterkant op de kerbs uitbreekt. De Duitser komt ervan af met minder schade weliswaar, maar ook zijn achterophanging is stuk. Kortom: de boel repareren en hopen dat het morgen beter gaat.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk