Waarom Sergio Perez geen cadeautjes hoeft te verwachten in Mexico

Waarom Sergio Perez geen cadeautjes hoeft te verwachten in Mexico

door Michael Janiec

Sergio Perez houdt er nog twee grote dromen op na in de Formule 1. Zijn grootste, een wereldtitel winnen - in dat geval is de realiteit vaker voorbij aan de droom. Het winnen van de Grand Prix van Mexico staat ook hoog op de bucketlist van de Mexicaanse Red Bull-coureur. Een stuk haalbaarder allicht, maar in die te verwezenlijken staat Checo er nagenoeg alleen voor met zijn deel van de garage.

De wet van de jungle wordt weliswaar versluierd ten behoeve van de politiek-correcte PR, maar blijft leidend als het op onbeschreven regels aankomt. Ook in Formule 1.

Voor cadeaus op het circuit hoeven de Red Bull-coureurs in ieder geval niet meer aan te kloppen bij elkaar. Of beter gezegd: Perez hoeft dat niet meer bij Verstappen te proberen.

Red Bull Racing trekt lessen uit de eerdere ervaringen met teamorders tussen Verstappen en Perez.

Teamorders in restant seizoen uitgesloten bij Red Bull Racing

Helmut Marko krijgt bij ORF de vraag of teamorders zelfs nog van toepassing zijn als het team daarmee de nog nooit behaalde 1-2 in het rijderskampioenschap veiligstelt. De Oostenrijker maakt duidelijk dat teamorders in praktisch alle gevallen uit den boze blijven, ook na veiligstellen van de wereldtitels: "We gaan geen teamorders geven - we hebben eerder gezien hoe dat afliep met Max."

En we zullen het Red Bull-kamp niet meer betrappen op uitspraken over de achterliggende gedachte, maar sinds Verstappen weigerde mee te gaan in teamorders, is de insteek onveranderd gebleven. Of Verstappen daarmee het laatste woord houdt? Het antwoord daarop laten wij in het midden.

Marko verwijst mogelijk naar de aanvaring in 2022, toen Verstappen tijdens de Braziliaanse Grand Prix weigerde zijn teamgenoot een plek terug te geven. Dat is om zijn beurt terug te herleiden naar de kwalificatie van de GP van Monaco in hetzelfde seizoen. Perez zou toen opzettelijk in Q3 gecrasht zijn om zo pole veilig te stellen, ten koste van Verstappen.

Het standpunt - dat hij het zelf moet doen - is bij Checo inmiddels wel leidend. Volgens de Mexicaanse coureur is het winnen van de thuisrace immers enkel op eigen kracht een optie.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk