Horner heeft een nieuwe bijnaam voor Verstappen na GP Qatar

Horner heeft een nieuwe bijnaam voor Verstappen na GP Qatar

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas, Christian Horner, was helemaal in de wolken na afloop van de Grand Prix van Qatar afgelopen weekend. Zijn coureur, Max Verstappen, wist op zaterdagavond de sprintrace als tweede te finishen, en daarmee zijn derde wereldtitel veilig te stellen. Horner had dan ook een nieuwe bijnaam voor de kersverse drievoudig wereldkampioen.

Verstappen had met het ingaan van het F1-weekend in Qatar, een voorsprong van 177 punten op teamgenoot Sergio Perez. De Nederlander hoefde maar drie punten over heel het weekend te scoren, om voor de derde keer wereldkampioen te worden. Die drie punten werden al behaald tijdens de sprintrace op zaterdag, waar Verstappen tweede werd. Een derde wereldtitel was een feit, onder trots toezicht van Horner.

Verstappen niet altijd populair geweest onder Fans 

Verstappen maakte zijn F1-debuut op 17-jarige leeftijd tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Japan in 2014. Zijn eerste volledige F1-seizoen volgde een jaar later, in 2015. De Nederlander reed destijds in de Toro Rosso, met Carlos Sainz als teamgenoot.

Red Bull ontving veel kritiek omtrent de beslissing om een minderjarige een stoeltje in de Formule 1 te geven. Fans vonden dat de Nederlander veel te jong was, en dat daarmee Red Bull een onverantwoordelijke beslissing ondernam. Horner zag de snelheid van Verstappen echter al gelijk, en had nooit twijfels omtrent de beslissing: "Hij heeft altijd de snelheid gehad vanaf het moment dat hij in de auto zat en ik denk dat hij dat nu koppelt aan ervaring”, aldus de Brit.

Horner met een nieuwe bijnaam voor Verstappen 

Tot slot, kwam Horner met een nieuwe bijnaam voor de Nederlander. De Brit noemde de kersverse drievoudig wereldkampioen “een geslepen diamant”.

"Hij kwam in de Formule 1 aan als een ruwe diamant, hij is nu een geslepen diamant en ik denk dat hij al die ruwe eigenschappen die hij heeft behouden, maar hij brengt nu ervaring met zich mee." 

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk