Dit is wanneer we nieuw F1-contract Circuit Zandvoort kunnen verwachten

Dit is wanneer we nieuw F1-contract Circuit Zandvoort kunnen verwachten

door Jarlo

De Directeur van Circuit Zandvoort, Robert Overdijk, heeft onlangs onthuld wanneer we een nieuw potentieel Formule 1-contract kunnen verwachten voor de Grand Prix van Nederland.

Het Circuit van Zandvoort is momenteel de thuisbasis van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Het Circuit gelegen in de Noord-Hollandse duinen heeft momenteel een contract tot en met 2025, waarmee we dus nog zeker twee edities hebben van de Grand Prix van Nederland.

Of de GP op Zandvoort ook nog op de kalender zal blijven na 2025, is vooralsnog niet bekend. Overdijk vertelt, in een interview met Rick Winkelman namens Ziggo Sport Racing, dat de FOM eist dat het Circuit zich eerst dient voor te bereiden op een elfde Formule 1-team.

Ook waren er klachten over de lengte van de pitstraat. Zo reed Carlos Sainz, tijdens de eerste editie van de GP in 2021, over een wheelgun van een ander team heen. De organisatie heeft om die twee redenen besloten om de pitstraat met de bijbehorende faciliteiten flink te verbouwen. Volgens Overdijk kunnen we verwachten dat deze verbouwing binnen enkele weken afgerond zal worden.

Overdijk: 'Nog een paar maanden voor nodig'

De voorbereidingen voor de toekomst zijn dus al in volle gang. Het uiteindelijke doel is dan ook natuurlijk om langer op de Formule 1-kalender te blijven.

Dit is wat Overdijk te zeggen dat toen hem gevraagd werd over wanneer hij denkt dat er meer bekend zal worden rondom de toekomst van de GP van Nederland.

"Ik heb al een paar keer gezegd, daar hebben we echt nog wel een aantal maanden voor nodig. Dus als daar uitsluitsel over komt, verwacht ik dat redelijk dicht bij de Grand Prix van dit jaar zal zijn."

Robert Overdijk - Directeur Circuit Zandvoort

Overdijk heeft alle vertrouwen in contractverlenging

De Dutch GP heeft een paar weken geleden de prijs gewonnen voor 'Promoter van het jaar'. Daar put Overdijk een hoop vertrouwen uit voor een toekomstige contractverlenging: "Die prijs hebben we niets voor niets gewonnen. Ik denk dat we er bij Formula One Management gewoon heel goed op staan. Ik denk dat we met dit soort ontwikkelingen (de verbouwing) laten zien dat we bereid zijn om een stap te maken. Uiteindelijk gaan zij over de samenstelling van de kalender, maar dat we er positief opstaan lijkt mij wel een feit," aldus Overdijk.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk