BEELD: Verbouwing van Circuit Zandvoort in volle gang

BEELD: Verbouwing van Circuit Zandvoort in volle gang

door Jarlo

Vorig jaar kondigde Circuit Zandvoort aan dat het grondig op de schop zou gaan. Inmiddels zijn de verbouwingen in volle gang. Bekijk in dit artikel hoe deze verbouwing er aan toe gaat, met officiële updates van de organisatie zelf.

Het circuit van Zandvoort is één van de kortste circuits op de huidige Formule 1-kalender. Met een lengte van 4,3 kilometer, is het relatief klein te noemen vergeleken met de andere F1-circuits.

Behalve kort, is het circuit rond de Noord-Hollandse duinen ook relatief smal. Te smal, vinden de topmannen van het circuit. Het is dan ook de voornamelijkste reden voor de verbouwing.

Wat wordt er allemaal verbouwd?

Om te beginnen, worden er maar liefst zes extra pitboxen gebouwd in de pitstraat. Daarnaast wordt de pitstraat zelf ook uitgebreid. Dit zorgt er onder andere voor dat teams beter hun pitstops kunnen uitvoeren en dat rijders makkelijker hun pitboxen kunnen verlaten.

Naast het creëren van meer ruimte voor de teams, worden er ook faciliteiten gerenoveerd. Zo krijgen Bernie's Bar & Kitchen en Mickey's Bar een flinke make-over. Deze gebouwen zitten respectievelijk boven de pitboxen en grenzend aan de nieuwe pitboxen.

Tot slot wordt er ook gewerkt aan een gloednieuw panoramaterras op het dak van het pitcomplex.

De directeur van Circuit Zandvoort, Robert van Overdijk, vertelde een paar maanden geleden in eigen woorden over de reden achter de verbouwing.

"We maken de pitstraat als geheel langer en trekken die eigenlijk wat verder uit elkaar. Dat maakt het in- en vooral uitrijden na een pitstop iets makkelijker voor de coureurs en geeft monteurs ook meteen iets meer ruimte en dus meer veiligheid"

Robert van Overdijk - Directeur Circuit Zandvoort

Beeld: De huidige status van de werkzaamheden aan circuit Zandvoort

Op het officiële Instagram-account van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, verschenen recent updates rondom de verbouwing. Die zijn hieronder te zien.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk