Webber: waarom Red Bull en Verstappen ook ‘gevaarlijkst’ in 2023

Webber: waarom Red Bull en Verstappen ook ‘gevaarlijkst’ in 2023

door Michael

Mark Webber anticipeert met een berg enthousiasme het nieuwe F1-seizoen. De voormalig Red Bull Racing-coureur denkt dat het F1-team in 2023 wederom de kroon zal spannen in de koningsklasse met Max Verstappen als de spil.

Webber ziet Verstappen en Red Bull Racing nog steeds leiden in 2023

Met een zeker oeuvre betreedt RBR het nieuwe seizoen. Ondanks de aero-straf, is het optimisme groot. Max Verstappen noemde de handicap juist ‘een motivator’, vooruitblikkend op 2023.

Meerdere prominenten uit de sport zien Red Bull Racing ook als de benchmmark in het nieuwe F1-seizoen. Zo ook Mark Webber, die tussen 2007 en 2013 voor het team uitkwam.

"Red Bull is nog steeds het gevaarlijkste team dat uit de startblokken komt", vertelt Webber aan Motorsport.com.

De Australiër stipt aan waarom het F1-team in 2023 het voordeel kan behouden: "Eigenlijk moet iedereen zijn spel in alle opzichten opkrikken. We zagen dat Mercedes een geweldige betrouwbaarheid had, Ferrari natuurlijk minder. Maar Red Bull had een goede betrouwbaarheid en was sterk op alle circuits."

'Formule 1 plus met Max Verstappen'

Uiteraard mag een zekere factor in het geheel niet ontbreken. Verstappen zal Red Bull weer voordeel bieden: "En Max, voor hem is het soms gewoon 'Formule 1 plus'. Ik denk dat het hoogtepunt voor mij was om te zien wat hij door het veld deed in Spa. Dat was gewoon ongelooflijk."

Red Bull Racing zit desondanks dus op de blaren, 10 procent minder aerodynamische ontwikkelingstijd vanwege het overschrijden van budgeplafond in 2021 - het krikt de moeilijkheidsgraad op.

Webber is van mening dat Red Bull om die beperking heen kan werken: "Ik denk niet dat iemand echt weet hoeveel invloed dat op hen zal hebben, maar ik weet zeker dat ze genoeg creatieve mensen hebben om door te gaan. Maar ik denk dat we ook niet weten hoeveel Mercedes dit jaar heeft opgegeven. In sommige opzichten is opgeven niet het juiste woord, want er valt altijd wat te leren voor volgend jaar.”

De voormalig F1-coureur sluit af door te zeggen dat deze situatie een mooi voorzetje biedt voor een spannend seizoen in 2023, de nodige elementen zijn aanwezig.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk