Werkzaamheden Circuit Zandvoort gestart in aanloop naar Dutch GP 2024

Werkzaamheden Circuit Zandvoort gestart in aanloop naar Dutch GP 2024

door Jarlo

Het circuit van Zandvoort is één van de kortere circuits op de Formule 1-kalender. Nou is dat op zichzelf natuurlijk geen probleem. Wat echter wel problemen kan opleveren, is de krappe pitstraat van het circuit. Zo hebben we in de vorige drie edities van de Grand Prix van Nederland kunnen waarnemen dat de ruimte zeer beperkt is.

Om die reden zijn er wederom verbouwingen gestart aan het circuit aan de zee. Momenteel wordt er namelijk hard gewerkt aan het verlengen van de pitstraat om meer ruimte te creëren. Dit zorgt er onder andere voor dat teams beter hun pitstops kunnen uitvoeren en dat rijders makkelijker hun pitboxen kunnen verlaten. Over pitboxen gesproken, er worden maar liefst zes extra pitboxen gebouwd in de pitstraat.

Meer veranderingen aanstaande rondom het circuit

Het creëren van meer ruimte zijn echter niet de enige veranderingen die aan en rondom het circuit worden doorgevoerd. Naast het creëeren van meer ruimte voor de teams, worden er ook faciliteiten gerenoveerd. Zo krijgen Bernie's Bar & Kitchen en Mickey's Bar een flinke make-over. Deze gebouwen zitten respectievelijk boven de pitboxen en grenzend aan de nieuwe pitboxen.

Directeur Circuit Zandvoort legt uit: 'Dat was de aanleiding voor de werkzaamheden'

De werkzaamheden op Circuit Zandvoort zijn onlangs gestart en zullen afgerond worden in april. De aankondiging van deze werkzaamheden was echter al een stuk eerder, namelijk kort na de Grand Prix van Nederland in 2023. De directeur van Circuit Zandvoort, Robert van Overdijk, legde toen de tijd aan diverse media uit wat de aanleiding was om aan nieuwe werkzaamheden te beginnen.

"We maken de pitstraat als geheel langer en trekken die eigenlijk wat verder uit elkaar. Dat maakt het in- en vooral uitrijden na een pitstop iets makkelijker voor de coureurs en geeft monteurs ook meteen iets meer ruimte en dus meer veiligheid"

Robert van Overdijk - Directeur Circuit Zandvoort

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk