Peter Windsor: 'komst Piastri verkeerd signaal naar Norris'

Peter Windsor: 'komst Piastri verkeerd signaal naar Norris'

door Lysanne

Voormalig Ferrari en Williams teammanager Peter Windsor vraagt zich af of de komst van Oscar Piastri niet een verkeerd signaal afgeeft naar medecoureur Lando Norris.

Piastri meer of minder potentie dan Norris

De Britse Lando Norris werd gezien als de stercoureur in het team, naast de Australische Daniel Ricciardco. Maar het moment dat Ricciardos contract vervroegd beëindigd werd en Piastri getekend heeft, veranderde de 'toekomst' visie van het team snel.

Vele zeggen namelijk nu dat niet Norris, maar juist Piastri gezien wordt al de toekomstige wereldkampioen in het McLaren-team. Zeker, omdat de jonge Australiër zijn Formule 2 en Formule 3 titels back-to-back gewonnen heeft, niet veel coureurs wisten dat te doen.

Met die informatie in het achterhoofd en het feit dat Piastri de afgelopen races meer indruk wist te maken, vergeleken met Norris, vraagt Peter Windsor zich af of McLaren inderdaad zijn toekomstbeeld veranderd heeft.

"Ik speculeerde in de winter dat ik niet dacht dat de komst van Piastri naar McLaren per se het beste zou zijn voor Lando Norris, alleen omdat Lando nu naast hem moet kijken in plaats van in zijn spiegels - wat hij deed met Daniel Ricciardo", legde Windsor uit op zijn Youtube-kanaal.

De kracht van Piastri op het team

De F1-analist vervolgde zijn verhaal: "En dat gaf hem de aanwezigheid om Lando Norris te zijn en zich te ontwikkelen als de coureur die hij wilde zijn met het team dat zich om hem heen vormde. Maar op het moment dat je iemand als Piastri inzet, die echt snel is - korte bochten, heel mooi contact - zie je bijna het effect in de auto, er is een kleine verandering in de urgentie in de manier van Lando Norris zijn rijden."

Het zou te maken hebben met het 'effect' van Piastri op Norris. "Ik denk dat Lando's concentratie nu op een andere manier moet worden gericht en dat is niet noodzakelijk een goede zaak."

"Ik vraag me nog steeds af waarom McLaren, met dat Lando Norris/Daniel Ricciardo [partnerschap] - heel vlot, heel goed werkend team - deze jonge kerel die supersnel is naast Lando heeft gezet. Misschien denken ze dat Lando niet snel genoeg is en dat Oscar Piastri de toekomst heeft?"

Peter Windsor

"Dat is moeilijk te geloven, want Zak [Brown, McLaren chief executive] is zo'n Lando Norris-man - maar hij is duidelijk ook een Oscar Piastri-man", zei hij als laatst. Voor is het afwachten hoe de twee McLaren-coureurs door het seizoen heen gaan komen. Zeker omdat ze in de eerste twee races veel problemen hadden met de auto en pas goed resultaat in de derde race wisten te brengen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk